04:41:26    dinsdag, 16 juli 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 29 mei 2014 15:50 uur

Gezellig welkom mét een biertje

Gezellig welkom mét een biertje

Op de foto: Gerrie van der Mee vult de bierpullen... (Foto: Mariëlle Wijffelaars).

Zestien 'nieuwe deuren' kreeg Esch er dit jaar bij. Tijdens het jaarlijkse Bierpompfeest werden de bewoners van deze adressen op feestelijke wijze welkom geheten. Met een brunch, vendelgroet en de gebruikelijke pul bier, getapt uit de Essche bierpomp.

Onbezoldigd biertapper Gerrie van der Mee tapte de biertjes, ook burgemeester Jeannette Zwijnenburg kreeg een pul en proostte op de nieuwe inwoners. ,,Esch is een gezellig dorp, dat heb ik de afgelopen maanden ook mogen ervaren", aldus de burgemeester.

De nieuwe inwoners genoten zichtbaar van het feestelijke welkom dat dit jaar voor de 49e keer werd gehouden. Van der Mee: ,,Volgend jaar wordt het bierpompfeest nog gezelliger, want dan hebben we een jubileum. Hopelijk zijn de nieuwkomers van dit jaar dan helemaal ingeburgerd en allemaal lid van een vereniging. Want juist dankzij onze vele verenigingen is Esch zo'n gezellig dorp."

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Geld en Makelaardij Doornmalen electro Huidtherapie Proef Culinair Meubelmakerijdenberg