RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
16:45:56    woensdag, 23 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 16 november 2011 17:14 uur, laatst gewijzigd op 16 november 2011 17:15 uur

Geweldsdelict bij De La Salle

Geweldsdelict bij De La Salle

De politie heeft dinsdagmiddag een 35-jarige Bosschenaar en zijn 54-jarige vader, eveneens afkomstig uit 's-Hertogenbosch, aangehouden in verband met een geweldsincident dat zondagavond bij orthopedagogisch instituut De La Salle aan de Schijndelseweg heeft plaatsgevonden. De oudste verdachte werd thuis en de jongste op het politiebureau aangehouden.

Vanuit de jeugdinstelling was zondagavond bij de politie gemeld dat een jongen was weggelopen. De jongen was daar door Bureau Jeugdzorg, die ook de ouderlijke macht over hem heeft, geplaatst. Na een korte zoekactie vonden de agenten de jongen en brachten hem terug.

Toen begeleiders met de opstandige jongen in gesprek waren, verschenen een aantal familieleden, waaronder zijn vader en opa. Zij wilden hem kost wat kost meenemen en waren volgens de politie niet voor reden vatbaar. Toen de twee aanwezige agenten probeerden hen tegen te houden, werden zij door een fysieke overmacht van familieleden met geweld aan de kant gezet.

De familieleden namen de jongen mee, waarbij ze begeleiders bedreigden. De directie van de jeugdinstelling deed aangifte van het ontrekken van een minderjarige aan het gezag en geweld tegen het personeel. De vader en opa van de jongen zijn in verzekering gesteld. De jongen is weer terecht en tijdelijk elders ondergebracht.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen SNS Bank Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair Geld en Makelaardij Geerts advies Huidtherapie Doornmalen electro