01:05:09    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 29 september 2012 00:08 uur, laatst gewijzigd op 29 september 2012 17:37 uur

Genieten van muzikale traktatie

Genieten van muzikale traktatie

Op de foto: Jan Willem de Vriend verzorgt met Combattimento Consort Amsterdam een wervelend optreden in de Boxtelse Sint-Petruskerk. (Foto: Albert Stolwijk).

De banken in het middenschip van de Sint-Petruskerk zaten vrijdagavond vol. Niet met reguliere kerkgangers, maar met liefhebbers van muziek. Klassieke muziek wel te verstaan. Het optreden van Combattimento Consort Amsterdam onder leiding van oud-Boxtelaar Jan Willem de Vriend bracht ongekende klasse naar Boxtel.

Daags nadat hij in Groningen zijn triple-cd met Concerti Grossi opus 6 in Groningen presenteerde, vertolkte maestro De Vriend met zijn kamerorkest het meesterwerk van Georg Friedrich Händel nogmaals live. In de Boxtelse Sint-Petruskerk, die volgende week tot basiliek wordt verheven.

Het publiek smulde met volle teugen van de 18e-eeuwse feestmuziek die het wereldwijd geroemde ensemble vol verve voorschotelde. Maar na anderhalf uur was het goed dat tijdens een gezellige en drukbezochte 'nazit' in de foyer van Podium Boxtel de luisteraars een wijnproeverij te wachten stond. Want het was best kil onder de middeleeuwse gewelven... Dat ondervond ook stehgeiger De Vriend. ,,Op een gegeven moment hadden we echt last van stramme vingers", lachte de muzikaal leider van Combattimento Consort terwijl hij zijn nieuwste cd signeerde.

In de concertserie Proefkamermuziek volgen nog optredens van het Nederlands Kamerkoor, het Nederlands Blazersensemble en Amsterdam Sinfonietta. Meer informatie: www.proefkamermuziek.nl en www.podiumboxtel.nl.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Huidtherapie Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen