RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
15:49:48    zaterdag, 17 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 29 september 2012 00:08 uur, laatst gewijzigd op 29 september 2012 17:37 uur

Genieten van muzikale traktatie

Genieten van muzikale traktatie

Op de foto: Jan Willem de Vriend verzorgt met Combattimento Consort Amsterdam een wervelend optreden in de Boxtelse Sint-Petruskerk. (Foto: Albert Stolwijk).

De banken in het middenschip van de Sint-Petruskerk zaten vrijdagavond vol. Niet met reguliere kerkgangers, maar met liefhebbers van muziek. Klassieke muziek wel te verstaan. Het optreden van Combattimento Consort Amsterdam onder leiding van oud-Boxtelaar Jan Willem de Vriend bracht ongekende klasse naar Boxtel.

Daags nadat hij in Groningen zijn triple-cd met Concerti Grossi opus 6 in Groningen presenteerde, vertolkte maestro De Vriend met zijn kamerorkest het meesterwerk van Georg Friedrich Händel nogmaals live. In de Boxtelse Sint-Petruskerk, die volgende week tot basiliek wordt verheven.

Het publiek smulde met volle teugen van de 18e-eeuwse feestmuziek die het wereldwijd geroemde ensemble vol verve voorschotelde. Maar na anderhalf uur was het goed dat tijdens een gezellige en drukbezochte 'nazit' in de foyer van Podium Boxtel de luisteraars een wijnproeverij te wachten stond. Want het was best kil onder de middeleeuwse gewelven... Dat ondervond ook stehgeiger De Vriend. ,,Op een gegeven moment hadden we echt last van stramme vingers", lachte de muzikaal leider van Combattimento Consort terwijl hij zijn nieuwste cd signeerde.

In de concertserie Proefkamermuziek volgen nog optredens van het Nederlands Kamerkoor, het Nederlands Blazersensemble en Amsterdam Sinfonietta. Meer informatie: www.proefkamermuziek.nl en www.podiumboxtel.nl.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Kindertuin Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Tiga Geld en Makelaardij SNS Bank Rijschool Dolman TopSlank Geerts advies Toverboom Natasja fashion Uitvaartonderneming Bijnen Zwanenberg adviesgroep Doornmalen electro Olieenzo Koppelmans