RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
21:02:09    donderdag, 21 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 15 november 2013 18:31 uur, laatst gewijzigd op 17 november 2013 16:07 uur

Genealogie Van Aarle in boekvorm

Genealogie Van Aarle in boekvorm

Op de foto: Burgemeester Anton van Aert nam vrijdag het eerste exemplaar van 'Genealogie Van Aarle 1250-1950, al 700 jaar echte Brabanders' in ontvangst van Marietje van Aarle-Strijbos. (Foto: Gerard Schalkx).

Burgemeester Anton van Aert van de Boxtelse buurgemeente Best nam vrijdagmiddag het eerste exemplaar van het boek ’Genealogie Van Aarle, 1250-1950, al 700 jaar echte Brabanders’ in ontvangst. Het boek over de bekende Boxtelse en Liempdse familie werd tijdens een uitgebreide bijeenkomst gepresenteerd in zalencentrum Prinsenhof aan de Hoofdstraat in Best.

De bekende genealoog Cor van Aarle is een groot gedeelte van zijn leven bezig geweest met alles rondom de familie Van Aarle. Hij heeft vele takken via archiefspeurwerk uitgezocht en was vele andere onderzoekers van dienst. De hoeveelheid gegevens was gigantisch maar was nog nooit gepubliceerd. Ter nagedachtenis aan Van Aarle, die in 2006 overleed, heeft een aantal mensen het initiatief, onder wie oud-wethouder van Boxtel Ger van den Oetelaar en Gijs van Aarle, genomen om deze gegevens als basis te gebruiken voor een complete genealogie van de familie. De moeder van Van den Oetelaar, Mien van Aarle, maakte ook deel uit van de Brabantse familie.

Tijdens een uitgebreide presentatie in Best werd ook gesproken over rijksmonument Armenhoef, de oudste hoeve van West-Europa. Die werd ooit bewoond door Dirk Willemszoon van Aarle. Het eerste exemplaar werd door Marietje van Aarle-Strijbos aangeboden aan burgemeester Van Aert. Het boek is opgedragen aan haar overleden man, Cor van Aarle.

Meer informatie en bestellingen: www.duthmala.nl/Aarle.htm.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Proef Culinair Huidtherapie Beleef Boxtel Geld en Makelaardij SNS Bank