18:59:53    vrijdag, 05 juni 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 15 november 2013 18:31 uur, laatst gewijzigd op 17 november 2013 16:07 uur

Genealogie Van Aarle in boekvorm

Genealogie Van Aarle in boekvorm

Op de foto: Burgemeester Anton van Aert nam vrijdag het eerste exemplaar van 'Genealogie Van Aarle 1250-1950, al 700 jaar echte Brabanders' in ontvangst van Marietje van Aarle-Strijbos. (Foto: Gerard Schalkx).

Burgemeester Anton van Aert van de Boxtelse buurgemeente Best nam vrijdagmiddag het eerste exemplaar van het boek ’Genealogie Van Aarle, 1250-1950, al 700 jaar echte Brabanders’ in ontvangst. Het boek over de bekende Boxtelse en Liempdse familie werd tijdens een uitgebreide bijeenkomst gepresenteerd in zalencentrum Prinsenhof aan de Hoofdstraat in Best.

De bekende genealoog Cor van Aarle is een groot gedeelte van zijn leven bezig geweest met alles rondom de familie Van Aarle. Hij heeft vele takken via archiefspeurwerk uitgezocht en was vele andere onderzoekers van dienst. De hoeveelheid gegevens was gigantisch maar was nog nooit gepubliceerd. Ter nagedachtenis aan Van Aarle, die in 2006 overleed, heeft een aantal mensen het initiatief, onder wie oud-wethouder van Boxtel Ger van den Oetelaar en Gijs van Aarle, genomen om deze gegevens als basis te gebruiken voor een complete genealogie van de familie. De moeder van Van den Oetelaar, Mien van Aarle, maakte ook deel uit van de Brabantse familie.

Tijdens een uitgebreide presentatie in Best werd ook gesproken over rijksmonument Armenhoef, de oudste hoeve van West-Europa. Die werd ooit bewoond door Dirk Willemszoon van Aarle. Het eerste exemplaar werd door Marietje van Aarle-Strijbos aangeboden aan burgemeester Van Aert. Het boek is opgedragen aan haar overleden man, Cor van Aarle.

Meer informatie en bestellingen: www.duthmala.nl/Aarle.htm.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Meubelmakerijdenberg TopSlank Podium Boxtel Geerts advies Geld en Makelaardij buisman optiek Alfa Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Huidtherapie Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Filipe Doornmalen electro Elan Bikes support