RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
02:03:07    dinsdag, 23 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 13 oktober 2011 10:04 uur, laatst gewijzigd op 13 oktober 2011 11:32 uur

'Gemondse kermis is gezellig'

\'Gemondse kermis is gezellig\'

Hoewel de weergoden de kermisexploitanten in Gemonde het afgelopen weekeinde niet goed gezind waren, zijn de exploitanten én bezoekers heel tevreden over het verloop van de kermis. Dinsdagmiddag genoot met name de jeugd nog één keer van de draaimolen, autoscooter en natuurlijk de cakewalk.

,,Een gezellige dorpskermis”, zo omschrijft Camiel de Raden van de viskraam de kermis in Gemonde. ,,Het is niet megadruk, maar we mogen niet klagen over het bezoekersaantal. Door het weer was het weekeinde wél erg rustig, met name zaterdagavond. Over het algemeen zijn maandag en dinsdag in Gemonde de drukste dagen en dat is ook dit jaar het geval. De jongeren komen dan direct vanuit school naar het kermisterrein. Erg gezellig.”

Gemondenaar Rob den Ouden vindt dat de kermis al op zaterdagmiddag zou moeten starten. ,,Nu is de opening om zeven uur ’s avonds, maar veel kinderen liggen dan al in bed. Door de kermis eerder te openen, trekt het evenement meer klandizie en dus meer omzet voor de exploitanten.” De Raden kan zich niet vinden in de suggestie: ,,Niet lucratief”, zegt hij stellig. ,,Mijn ervaring is dat de zaterdag niet populair is als kermisdag. We moeten het, zeker in kleinere dorpen, hebben van de zondag, maandag en dinsdag.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo SNS Bank Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Geerts advies