RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
21:00:36    donderdag, 21 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 19 september 2012 17:28 uur, laatst gewijzigd op 19 september 2012 17:59 uur

Gemonde wil nieuw dorpshart

Gemonde wil nieuw dorpshart

Op de foto: Schetsontwerp van het mogelijke toekomstige centrumgebied van Gemonde waarin een centrale rol is weggelegd voor de kerk, pastorie, basisschool Sint-Lambertus en de gymzaal.

Uit de vorige week gehouden enquête van de Leefbaarheidsgroep Gemonde over de toekomstige invulling van het centrum blijkt dat de inwoners een voorkeur hebben voor een nieuw dorpshart. De kernvraag was waar men het geld voor het integraal dorpsontwikkelingsplan (IDOP) het liefste aan zou besteden: de buurtwinkel of het dorpshart.

De Leefbaarheidsgroep Gemonde maakte vorige week tijdens de Tweede Kamerverkiezingen dankbaar gebruik van het stembureau in dorpshuis De Kei. Voor het gebouw werden de inwoners opgewacht door vertegenwoordigers van de Leefbaarheidsgroep met de vraag of zij een enquête wilden invullen over het integraal dorpsontwikkelingsplan (IDOP).

In totaal namen 659 personen deel aan de enquête, waarbij het merendeel veertig jaar of ouder is en langer dan twintig jaar in Gemonde woont. ,,Nadat aangegeven wordt in de enquête dat het IDOP-geld maar één keer kan worden uitgegeven, kiest 45,66 procent van de deelnemers voor het dorpshart en 37 procent voor de buurtwinkel. De overige deelnemers hadden geen mening of geen voorkeur”, meldt de leefbaarheidsgroep over de resultaten.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel SNS Bank Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Proef Culinair Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Doornmalen electro