07:45:27    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 19 september 2012 17:28 uur, laatst gewijzigd op 19 september 2012 17:59 uur

Gemonde wil nieuw dorpshart

Gemonde wil nieuw dorpshart

Op de foto: Schetsontwerp van het mogelijke toekomstige centrumgebied van Gemonde waarin een centrale rol is weggelegd voor de kerk, pastorie, basisschool Sint-Lambertus en de gymzaal.

Uit de vorige week gehouden enquête van de Leefbaarheidsgroep Gemonde over de toekomstige invulling van het centrum blijkt dat de inwoners een voorkeur hebben voor een nieuw dorpshart. De kernvraag was waar men het geld voor het integraal dorpsontwikkelingsplan (IDOP) het liefste aan zou besteden: de buurtwinkel of het dorpshart.

De Leefbaarheidsgroep Gemonde maakte vorige week tijdens de Tweede Kamerverkiezingen dankbaar gebruik van het stembureau in dorpshuis De Kei. Voor het gebouw werden de inwoners opgewacht door vertegenwoordigers van de Leefbaarheidsgroep met de vraag of zij een enquête wilden invullen over het integraal dorpsontwikkelingsplan (IDOP).

In totaal namen 659 personen deel aan de enquête, waarbij het merendeel veertig jaar of ouder is en langer dan twintig jaar in Gemonde woont. ,,Nadat aangegeven wordt in de enquête dat het IDOP-geld maar één keer kan worden uitgegeven, kiest 45,66 procent van de deelnemers voor het dorpshart en 37 procent voor de buurtwinkel. De overige deelnemers hadden geen mening of geen voorkeur”, meldt de leefbaarheidsgroep over de resultaten.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Doornmalen electro Geld en Makelaardij Geerts advies Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo