RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
05:58:48    dinsdag, 23 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 29 september 2011 11:20 uur, laatst gewijzigd op 29 september 2011 16:27 uur

Gemonde wil buurtsuper in De Kei

Gemonde wil buurtsuper in De Kei

Al jaren streven de inwoners van Gemonde naar de komst van een sociale supermarkt naar hun dorp. Realisatie laat echter op zich wachten. Gemeenteraadslid Maarten Appelboom van LijstGemonde en tevens voorzitter van gemeenschapshuis De Kei, pleit voor vestiging van een supermarkt in het dorpshuis: ,,Het gebouw staat er al. Die winkel kan binnen een jaar open.”

Volgens Appelboom zou de winkel in de huidige Kei moeten komen. ,,In de zaal is ongeveer 180 vierkante meter beschikbaar. De voordeur zou dan verplaatst moeten worden naar de straatkant.” De activiteiten die nu nog in de zaal worden gehouden, zouden moeten worden verplaatst. ,,Achter het gebouw ligt een groot stuk grond dat we kunnen kopen en waarop een aanbouw kan worden gemaakt”, legt Appelboom uit. ,,Dit hoeft echt geen kapitalen te kosten, we denken in totaal ongeveer 1,3 miljoen euro nodig te hebben.”

De plannen van Appelboom zijn inmiddels vergevorderd en volgens het gemeenteraadslid kan op korte termijn gestart worden met de verbouwing, mits de gemeente akkoord geeft. Hoewel de gemeente wel wat ziet in de plannen van Appelboom, worden momenteel ook andere locaties onderzocht. ,,In oktober hopen we een definitieve beslissing te nemen”, verklaart een woordvoerster.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Geld en Makelaardij SNS Bank Olieenzo Proef Culinair Huidtherapie