RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
17:14:43    zondag, 17 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 13 oktober 2012 16:40 uur, laatst gewijzigd op 13 oktober 2012 16:58 uur

Gemonde opent skatebaan

Gemonde opent skatebaan

Op de foto: Direct na de opening werd volop gebruik gemaakt van Gemondse skatebaan. (Foto: Gerard Schalkx).

Sjoerd Peijnenburg woont aan de Sint-Lambertusweg in Gemonde. De 14-jarige scholier van het Jacob-Roelandslyceum in Boxtel is blij met de nieuwe skatebaan en het pannaveldje in sportpark De Laat. Logisch, de speelvoorziening die zaterdagmiddag officieel werd geopend, is zowat tegenover zijn ouderlijke woning gesitueerd.

,,Goed dat het er eindelijk is. Het heeft er al jaren over gegaan", weet Sjoerd. Nee, hij hoorde niet bij het groepje Gemondse jongeren dat een jaar of acht geleden tijdens een bijeenkomst voor jeugdvoorzieningen demonstreerde. Maar desalniettemin is hij enthousiast.

Sjoerd heeft de skatebaan al uitgeprobeerd. ,,Zonder schaafwonden of blauwe plekken op te lopen", glundert hij. Als Hans van der Schoot van de Leefbaarheidsgroep Gemonde via de microfoon bekendmaakt dat de jeugd van 11 tot en met 16 jaar zich kan aanmelden om op vrijdagavond 26 oktober te gaan lasergamen in Eindhoven spurt de jongen met zijn vrienden weg. ,,Daar willen we zeker bij zijn. Keigaaf!" Aanmelden kan ook via jeugd@leefbaarheidsgroepgemonde.nl.

In bijzijn van burgemeester Jan Pommer en wethouder Ed Mathijssen werd de officiële opening van de speelvoorziening verricht door de kersverse kinderburgemeester van de gemeente Sint-Michielgestel, Ymke Veenstra uit Berlicum. Zij werd daarbij geassisteerd door Fenna van Gullick uit Maaskantje waarvan zij donderdag de ambtsketting overnam.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Olieenzo Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Proef Culinair Doornmalen electro Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding