RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
22:10:45    zaterdag, 17 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 08 maart 2012 10:13 uur, laatst gewijzigd op 08 maart 2012 10:18 uur

Gemonde krijgt écht dorpshart

Gemonde krijgt écht dorpshart

Op de foto: De speelplaats van basisschool Sint-Lambertus zou verplaatst moeten worden zodat meer parkeerruimte ontstaat.

Door de maatschappelijke voorzieningen in de kern Gemonde meer te centreren, moet een dorpshart ontstaan. Dat blijkt uit een visie die de Leefbaarheidsgroep Gemonde ontwikkelde in samenwerking met adviesbureau IMOSS. De visie werd woensdagavond gepresenteerd aan de inwoners.

In het dorpshart moet een multifunctionele ruimte ontstaan waar een rol is weggelegd voor de kerk, pastorie, basisschool Sint-Lambertus en de huidige gymzaal. De vier voorzieningen moeten elk een nieuwe bestemming krijgen. Na de fusie van de parochie Sint-Lambertus met de parochies van Sint-Michielsgestel, Schijndel en Den Dungen, komen de kerk en pastorie leeg te staan. Het kerkbestuur wil graag dat de Sint-Lambertuskerk een liturgische functie blijft behouden. Daarnaast is er overleg met het bisdom over de pastorie. In de visie wordt de pastorie gebruikt als gemeenschapshuis. Ook zouden hier flexwerkplekken en woningen kunnen komen.

Op de plaats waar nu de gymzaal gerealiseerd is, zou een nieuw pand moeten verschijnen waar woningen voor ouderen komen. Ook de Sint-Lambertusschool moet volgens de leefbaarheidsgroep anders ingedeeld worden. Een deel van de speelplaats moet – zo staat te lezen in de visie – verplaatst worden naar de achterzijde van het schoolgebouw zodat aan de voorzijde meer ruimte komt voor parkeren. Door de tuin van de pastorie open te stellen, zou er een doorgang kunnen komen naar de school. Hiermee wordt een open ruimte tussen de vier voorzieningen gecreëerd en zijn deze met elkaar verbonden.

Meer informatie over de projecten is te vinden op www.leefbaarheidsgroepgemonde.nl.

 

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro 040Fit SNS Bank TopSlank Rijschool Dolman Tiga Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Koppelmans Toverboom Gemeente Boxtel Natasja fashion Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Zwanenberg adviesgroep Huidtherapie