RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
22:42:03    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 18 juni 2011 10:10 uur

Gemonde blij met Vollebregtorgel

Het onlangs gerestaureerde Vollebregtorgel in de Gemondse Sint-Lambertuskerk werd op Eerste Paasdag al ingezegend door pastoor Piet Goedhart. Vrijdag was tijdens drie miniconcerten voor het eerst te horen hoe het instrument klonk, na afloop was er een feestelijke ontmoeting in de pastorietuin.

De eerste plannen - een volledige restauratie van het orgel in de toestand waarin het was in 1848 - bleken niet mogelijk vanwege de hoge kosten die dat met zich meebracht. Na vele jaren van fondsenwerving stond het bestuur van de Stichting Restauratie van het Vollebregtorgel voor een keuze: stoppen of een eenvoudige oplossing kiezen. Dat betekende een grondige reparatie van het orgel.

Op Eerste Paasdag vond de inzegening van het orgel plaats waarna de klanken weer in alle helderheid en statigheid door de kerk galmden. ,,Wij zijn ons er diep van bewust dat zonder de inzet van zeer velen dit nooit tot stand was gekomen”, zegt bestuurslid Martin van Mil van de restauratiestichting. ,,We denken hierbij aan de (oud)bestuursleden van de stichting, de vrijwilligers die vele uren gewerkt hebben aan het afbreken en het weer opbouwen van het orgel, de leden van het kerkbestuur en de vele donateurs die met hun giften ons de financiële armslag gegeven hebben onze idealen te verwezenlijken.”

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Olieenzo Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Geerts advies