05:18:47    maandag, 06 juli 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 18 juni 2011 10:10 uur

Gemonde blij met Vollebregtorgel

Het onlangs gerestaureerde Vollebregtorgel in de Gemondse Sint-Lambertuskerk werd op Eerste Paasdag al ingezegend door pastoor Piet Goedhart. Vrijdag was tijdens drie miniconcerten voor het eerst te horen hoe het instrument klonk, na afloop was er een feestelijke ontmoeting in de pastorietuin.

De eerste plannen - een volledige restauratie van het orgel in de toestand waarin het was in 1848 - bleken niet mogelijk vanwege de hoge kosten die dat met zich meebracht. Na vele jaren van fondsenwerving stond het bestuur van de Stichting Restauratie van het Vollebregtorgel voor een keuze: stoppen of een eenvoudige oplossing kiezen. Dat betekende een grondige reparatie van het orgel.

Op Eerste Paasdag vond de inzegening van het orgel plaats waarna de klanken weer in alle helderheid en statigheid door de kerk galmden. ,,Wij zijn ons er diep van bewust dat zonder de inzet van zeer velen dit nooit tot stand was gekomen”, zegt bestuurslid Martin van Mil van de restauratiestichting. ,,We denken hierbij aan de (oud)bestuursleden van de stichting, de vrijwilligers die vele uren gewerkt hebben aan het afbreken en het weer opbouwen van het orgel, de leden van het kerkbestuur en de vele donateurs die met hun giften ons de financiële armslag gegeven hebben onze idealen te verwezenlijken.”

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Alfa Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Elan Bikes support EmielTechniek Beleef Boxtel Podium Boxtel Filipe Olieenzo Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht Geerts advies buisman optiek