RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:23:36    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 13 februari 2014 22:47 uur, laatst gewijzigd op 13 februari 2014 22:50 uur

Gemeenteraad wil vernieuwen

Gemeenteraad wil vernieuwen

Door op een andere manier te gaan vergaderen én door meer burgers meer te betrekken bij besluitvorming, hoopt de gemeenteraad van Boxtel inwoners meer te interesseren voor de lokale politiek.

Ondanks dat donderdagavond links en rechts nog enkele kleine kanttekeningen werden geplaatst, besloten de raadsfracties dat zowel de vernieuwing van het vergadermodel als de burgerparticipatie dinsdag 25 februari tijdens de raadsvergadering als hamerstukken kunnen worden behandeld.

Nu komen de fracties maandelijks in aparte commissies bijeen om over maatschappelijke, ruimtelijke en bestuurlijke zaken te praten als voorbereiding op de raadsvergadering. Na de verkiezingen van 19 maart worden alleen nog plenaire raadsbijeenkomsten gehouden. Waar nodig wordt voorafgaand een beeldvormende vergadering gehouden waarin ook deskundigen van buiten de raad en adviesgroepen gehoord worden.

Inwoners worden in elk geval eerder bij de ontwikkeling van beleid betrokken. Nu worden plannen meestal eerst ambtelijk ’voorgekookt’, maar dat gaat veranderen. ,,Waar we nu nog vaak in een conflictmodel verzeild raken, willen we in de toekomst vooral het harmoniemodel hanteren”, sprak burgemeester Mark Buijs aan het einde van het debat. Hij wil voortvarend aan de slag: ,,Gas erop, zou ik zeggen", sprak Buijs enthousiast.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie