15:10:27    dinsdag, 07 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 29 juni 2011 01:13 uur, laatst gewijzigd op 29 juni 2011 01:22 uur

Gemeenteraad akkoord met Bloemendael en TALK-weg

Hoewel de wijze van communiceren met de burgers en gemeenteraadsleden ’niet netjes’ werd genoemd, stemde een meerderheid van de Boxtelse gemeenteraad dinsdagavond in met het landgoedplan Bloemendael. De raad zei ook, bijna unaniem, ja tegen het veelbesproken TALK-tracé, de voorkeursvariant voor een nieuwe noordelijke ontsluitingsweg van bedrijventerrein Ladonk naar de Kapelweg.

Binnen het project voor het landbouwlandgoed Bloemendael worden door projectontwikkelaar Wim Vugts uit Haaren in buurtschap de Roond vijf langgevelboerderijen gebouwd. Verschillende bewoners van de buurtschap Roond hadden en hebben grote bedenkingen bij de plannen van de gemeente Boxtel om in hun woonomgeving een 22 hectaren omvattend landgoed te realiseren.

De coalitiepartijen Balans, PvdA/GroenLinks, Combinatie95 en DPBL stemden in met het bestemmingsplan voor het landbouwlandgoed Bloemendael/De Roond, de oppositiepartijen gingen niet akkoord met het project.

TALK

De steun van de raad voor de TALK-weg (Tracé A2-Ladonk-Kapelweg) was groot. Alleen oppositiepartij D66 stemde tegen het tracé dat vanaf de straat Colenhoef over het Smalwater en de Loxvenseweg voert door de bolle akkers van de Donders naar de spoorwegovergang ter hoogte van d’Ekker.

Wethouder Wim van der Zanden gaf dinsdag tijdens de raadsvergadering aan dat het aanleggen van de nieuwe weg niet alleen tot gevolg heeft dat de bereikbaarheid van bedrijventerrein Ladonk verbetert, maar vooral ook een positieve invloed heeft op de leefbaarheid en de verkeersveiligheid in de buurt Kalksheuvel.

De bewoners klagen al decennia over hinder van het doorgaand vrachtverkeer op de Kapelweg. Van der Zanden: ,,Het bereiken van de doelstellingen kan alleen door het aanleggen van het tracé. De verbindingsweg zorgt voor een afname van het verkeer. In de buurt hangt al een hele tijd een spandoek met de tekst ’Onze buurt autoluw’, met dit plan kunnen we die stap daadwerkelijk zetten.”

Auteur: Stefan Latijnhouwers en Marielle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Olieenzo Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Elan Bikes support Toverboom Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel TopSlank buisman optiek Huidtherapie Doornmalen electro Filipe Geerts advies