14:59:46    donderdag, 09 april 2020
brabants centrum logo
Maandag, 19 december 2011 14:41 uur, laatst gewijzigd op 19 december 2011 14:44 uur

Gemeenten tekenen Sociaal Plan

Gemeenten tekenen Sociaal Plan

De drie burgemeesters Jan Pommer van Sint-Michielsgestel, Frans Ronnes van Haaren en Peter Maas van Sint-Oedenrode hebben maandag het sociaal plan PLE1N ondertekend. Het plan is nodig omdat de drie gemeenten een intensieve samenwerking zijn aangegaan, die gevolgen heeft voor de medewerkers.

De ict-medewerkers van de drie gemeenten werken vanaf 1 januari 2012 vanuit Sint-Michielsgestel en die van de afdeling WOZ/Belasting en Invordering vanuit Sint-Oedenrode. De medewerkers van de afdeling personeel en organisatie weken vanaf 1 april vanuit Haaren.

De samenwerking tussen de drie gemeenten heet PLE1N. In het woord staat niet de letter i, maar het cijfer 1. Daarmee wordt bedoeld, dat deze gemeenten op een aantal terreinen één plein vormen. Een plein is een plaats van ontmoeting, vaak een centrale plek, waarop meer wegen uitkomen. Aan gemeenten worden steeds meer taken toegewezen, terwijl door de burgers een steeds hogere kwaliteit van dienstverlening wordt gevraagd.

Kleinere gemeenten zoals Sint-Michielsgestel, Sint-Oedenrode en Haaren hebben niet altijd de vereiste kwaliteit in huis, zijn vaak kwetsbaar en moeten veel kosten maken om aan de gestelde eisen en taken te kunnen voldoen. Op basis van deze drie 'k’s' hebben de drie gemeenten de samenwerking gezocht.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Elan Bikes support Doornmalen electro Toverboom TopSlank Café zaal Kloosterzicht buisman optiek Podium Boxtel Huidtherapie Remax-optimus Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Filipe