RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
15:05:26    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 15 december 2011 14:23 uur, laatst gewijzigd op 15 december 2011 17:57 uur

Gemeentehuis wacht verbouwing

Gemeentehuis wacht verbouwing

Op de foto: Zicht op het gemeentehuis in Boxtel vanuit de Sint-Petrustoren. (Foto: Piet van Oers).

Het gemeentehuis van Boxtel gaat op de schop. Om ’Het Nieuwe Werken’ mogelijk te maken, ondergaat vrijwel het complete interieur een metamorfose. Een ingrijpende klus die naar verwachting minstens 4 miljoen euro gaat kosten. De deels monumentale buitengevel van het gemeentehuis blijft intact.

Burgemeester Frank van Beers en projectleider Harry van Berkel van het project Boxtel Opmaat lichten de plannen deze week toe in Brabants Centrum. Met ’Boxtel Opmaat’ moet Het Nieuwe Werken ook in de gemeentelijke organisatie worden ingevoerd. ,,Sfeer, akoestiek en binnenklimaat moeten beslist verbeterd worden en heel belangrijk is dat er meer transparantie op de werkvloer ontstaat”, zegt Van Berkel.

Burgemeester Van Beers meldt dat binnen een ambtelijke werkgroep is bestudeerd op welke wijze de gemeentelijke organisatie het best gehuisvest kan worden. Daarbij is zelfs gekeken naar de bouw van een nieuw stadskantoor in de stationszone aan de Van Salmstraat. De kosten van nieuwbouw bedroegen echter ruim 12 miljoen euro. ,,Nieuwbouw is echter niet realistisch en veel te duur”, aldus de burgemeester.

Volgens Van Beers is het huidige gemeentehuis niet meer geschikt om een moderne en slagvaardige ambtelijke organisatie te huisvesten. Vóór 1 juli 2012 krijgt de gemeenteraad daarom een voorstel op tafel dat in beeld moet brengen hoe de ambtenaren in de toekomst gehuisvest zullen worden.

Lees meer in Brabants Centrum van 15 december.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg SNS Bank Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Proef Culinair Geerts advies