RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
12:21:09    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 08 november 2012 16:28 uur, laatst gewijzigd op 13 november 2012 14:26 uur

Geluidswal Boxtel op de schop

Geluidswal Boxtel op de schop

Op de foto: De geluidswal bij Boxtel-Oost wordt voor de helft afgegraven. Langs de nieuwe, derde rijbaan die wordt aangelegd komen hogere schermen. (Foto's: Henk van Weert).

Rijkswaterstaat is maandag gestart met het weghalen van de betonnen schermen op de geluidswal langs de A2 vanaf viaduct Peters Hoek. De aarden wal wordt voor de helft afgegraven, waarna er nieuwe hogere geluidsschermen tegenaan worden geplaatst. De werkzaamheden duren naar verwachting een jaar en zijn nodig voor de aanleg van een derde rijbaan.

Tot aan afrit 26 bij de Liempdse Barrière worden nieuwe, hogere geluidsschermen geplaatst. Dat is nodig om de gevolgen van de toename van de verkeersdruk te compenseren. Nu zijn de schermen nog vier meter hoog, maar in de nieuwe situatie wordt dat een halve tot anderhalve meter hoger. Ter hoogte van het wijkparkje Lierenland komen over een lengte van ruim een halve kilometer geluidsschermen te staan met een lengte van vijvenhalve meter. Iets zuidelijker, over een afstand van meer dan anderhalve kilometer wordt geluidswering vierenhalve meter hoog.

Tijdens het afbreken en opnieuw opbouwen van het geluidscherm moeten omwonenden rekening houden met extra geluidoverlast van het verkeer op de A2. Daarnaast kan met name het slopen van het bestaande scherm tot extra herrie en trillingen leiden.

Auteur: Henk van Weert

Foto's

Geluidswal Boxtel op de schop Geluidswal Boxtel op de schop

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Beleef Boxtel SNS Bank Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Geerts advies Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen