RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
08:53:33    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 16 april 2011 09:57 uur, laatst gewijzigd op 16 april 2011 09:58 uur

Geheime club vol met VIP’s

Geheime club vol met VIP’s

Op de foto: De leden van de leesbende plaatsen hun handtekening op het schildersdoek waar uiteindelijk ook de naam op moet komen te staan. (Foto: Albert Stolwijk).

Veertien leerlingen uit groep 3 en 4 van basisschool De Oversteek uit Liempde komen sinds gistermiddag elke twee weken bij elkaar. Onder leiding van de Boxtelse schrijfster Ineke Platel gaan de kinderen aan de slag met diverse activiteiten rondom lezen en boeken.

De eerste bijeenkomst werd gehouden in dienstencentrum De Kloosterhof. Over een paar weken verkast de club naar het bibliotheekpunt, maar daar wordt nog hard gewerkt. Tot die tijd mag de groep gebruik maken van een kamer in De Kloosterhof. Volgens Platel zijn de kinderen in deze groep erg speciaal. ,,Jullie zijn de eerste leden die bij de Liempdse leesbende horen”, legt de Boxtelse uit. ,,Dat betekent dat jullie VIP’s zijn. Daarom gaan we straks ook boeken lezen over belangrijke mensen.”

Maar voor het zover is, moet er nog een moeilijke beslissing genomen worden. De leesclub moet nog een leuke naam krijgen. ,,Deze naam gaan we op een groot schilderdoek schrijven en daaromheen komen jullie handtekeningen en pasfoto’s. Tijdens de opening van het Uitpunt van de bibliotheek onthullen we dan officieel onze naam”, zegt Platel.

Allerlei namen passeren de revue en door te stemmen wordt uiteindelijk gekozen voor de naam die Fenne heeft bedacht. Maar… die moet nog even geheim blijven tot de opening. ,,Zet maar in de krant dat het een beetje een gekke naam is”, zeggen de leden van de leesbende. Platel: ,,Eigenlijk zijn we nu een geheime club.”

Als alle handen op het schildersdoek staan, gaan de kinderen aan de slag met lezen. De schrijfster zal tijdens de bijeenkomsten voorlezen, ook krijgen de deelnemers boeken mee naar huis. ,,We gaan allerlei activiteiten doen, zoals posters en tekeningen maken”, vertelt Platel enthousiast. ,,Alles heeft te maken met boeken lezen.” De geheime club hoopt dat het Uitpunt snel klaar is, zodat ze de naam kunnen onthullen. Want het is best lastig om dat voor iedereen geheim te houden…

Auteur: MARIËLLE WIJFFELAARS

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen SNS Bank Olieenzo Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Doornmalen electro Geerts advies Café zaal Kloosterzicht