RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
08:08:45    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 23 januari 2014 11:35 uur, laatst gewijzigd op 23 januari 2014 15:04 uur

Geen voorstel Rots in februari

Geen voorstel Rots in februari

Het college van B. en W. van de gemeente Boxtel komt in februari niet met raadsvoorstel over De Rots, zo meldt zij in een antwoord op schriftelijke vragen van politieke partij Balans. De gesprekken over de vormgeving van de plannen voor het gemeenschapshuis in Boxtel-Oost gaan deze week van start.

Het college geeft aan dat het voorstel in mei wordt voorgelegd aan de commissie en gemeenteraad. Het bestuur van De Rots hoeft echter niet te wachten, omdat de gemeenteraadsleden eerder al instemden met de begroting. Hierin zijn ook bedragen voor het gemeenschapshuis opgenomen. ,,Deze week gaan de gesprekken met het bestuur weer van start, zodat het bestuur gewoon aan de slag kan”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

In de raadscommissie Maatschappelijke Zaken van maandag 13 januari steunde een meerderheid van de leden de verdere uitwerking van de ideeën van het bestuur. Het college van B. en W. liet toen weten aan de slag te gaan met een raadsvoorstel. De partij Balans stelde in een brief van 16 januari dat zij zich zorgen maakt over het tijdspad naar de besluitvorming. ,,We vinden het onverantwoord als het voorstel voor behoud van De Rots en haar activiteiten niet voor 1 maart aan de gemeenteraad wordt voorgelegd”, zo laat de partij weten. Volgens een woordvoerder van de gemeente Boxtel is februari niet haalbaar. ,,Dan had het voorstel woensdag al klaar moeten zijn.”

Balans gaf aan in haar brief van 16 januari dat zij mogelijk een initiatiefvoorstel voorbereidt over De Rots indien het college niet tijdig met een voorstel komt. ,,De Rots verdient spoedig duidelijkheid”, stelt Balans. De partij laat weten dat zij het antwoord van het college op de brief meeneemt in haar fractievergadering.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding SNS Bank Meubelmakerijdenberg Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Beleef Boxtel