12:09:45    zondag, 12 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 29 januari 2014 09:15 uur, laatst gewijzigd op 29 januari 2014 09:21 uur

Geen verkiezingen voor dorpsraad

Geen verkiezingen voor dorpsraad

Op de foto: De dorpsraad wordt niet langer rechtstreeks gekozen door de inwoners van Liempde. (Foto: Albert Stolwijk).

De Liempdse dorpsraad wordt op nieuwe leest geschoeid. De leden worden niet langer rechtstreeks gekozen door de inwoners. Gebrek aan voldoende kandidaten is reden om een nieuwe vorm voor het overlegorgaan te bedenken.

De gemeenteraad schaarde zich dinsdagavond unaniem achter het voorstel van B. en W. om geen verkiezingen uit te schrijven voor de dorpsraad. Sinds de gemeentelijke herindeling in 1996 konden inwoners van Liempde gelijktijdig met de verkiezingen voor de gemeenteraad een stem uitbrengen voor de dorpsraad. Vier jaar geleden konden met pijn en moeite zeven kandidaten worden gevonden, maar omdat de dorpsraad zeven zetels telt, viel er niet echt iets te kiezen.

Ook voor de verkiezingen van 19 maart aanstaande waren na veel aandringen zeven kandidaten bereid, maar burgemeester Mark Buijs gaf aan dat verkiezingen op deze manier niet zinvol zijn. Bert van Ruremonde en John van Heertum, de twee dorpsraadsleden die zich als enigen herkiesbaar stelden, konden zich daar wel in vinden. Hoe de dorpsraad nieuwe stijl vorm krijgt is op dit moment nog onduidelijk. In samenspraak met de burgemeester wordt een nieuwe overlegstructuur gezocht.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel buisman optiek Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek Café zaal Kloosterzicht Alfa Doornmalen electro Filipe Geld en Makelaardij Podium Boxtel Huidtherapie Toverboom Olieenzo Remax-optimus Geerts advies