20:11:22    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 04 oktober 2011 17:23 uur, laatst gewijzigd op 05 oktober 2011 11:52 uur

'Geen supermarkt in De Kei'

Het plan van het bestuur van gemeenschapshuis De Kei in Gemonde om een sociale supermarkt te huisvesten in het dorpshuis is volgens het college van B. en W. van Sint-Michielsgestel niet reëel. Volgens wethouder Ed Mathijssen kan beter een andere locatie worden gezocht zodat De Kei gebruikt kan worden voor sociale en culturele activiteiten in het dorp.

De gemeente is druk bezig met het zoeken naar een geschikte locatie voor de sociale supermarkt. Hierbij denkt zij niet aan De Kei. ,,Er zitten teveel haken en ogen aan”, vindt Mathijssen. ,,Het gemeenschapshuis zou aan de achterkant moeten worden uitgebouwd, maar dat is financieel niet echt aantrekkelijk. Daarnaast willen we op termijn in Gemonde een multifunctionele ruimte creëren.”

In dit gebouw zouden de school, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang, kinderdagverblijf en gemeenschapshuis gevestigd moeten worden. Dit plan is afkomstig uit het integraal dorpsontwikkelingsplan. Mathijssen: ,,We willen ons aan het dorpsplan blijven houden.” De wethouder hoopt op korte termijn duidelijkheid te hebben over een geschikte locatie voor de supermarkt. ,,De Kei heeft daarbij zeker niet onze voorkeur." 

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Doornmalen electro Beleef Boxtel Proef Culinair Geld en Makelaardij