RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:46:25    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 04 oktober 2011 17:23 uur, laatst gewijzigd op 05 oktober 2011 11:52 uur

'Geen supermarkt in De Kei'

Het plan van het bestuur van gemeenschapshuis De Kei in Gemonde om een sociale supermarkt te huisvesten in het dorpshuis is volgens het college van B. en W. van Sint-Michielsgestel niet reëel. Volgens wethouder Ed Mathijssen kan beter een andere locatie worden gezocht zodat De Kei gebruikt kan worden voor sociale en culturele activiteiten in het dorp.

De gemeente is druk bezig met het zoeken naar een geschikte locatie voor de sociale supermarkt. Hierbij denkt zij niet aan De Kei. ,,Er zitten teveel haken en ogen aan”, vindt Mathijssen. ,,Het gemeenschapshuis zou aan de achterkant moeten worden uitgebouwd, maar dat is financieel niet echt aantrekkelijk. Daarnaast willen we op termijn in Gemonde een multifunctionele ruimte creëren.”

In dit gebouw zouden de school, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang, kinderdagverblijf en gemeenschapshuis gevestigd moeten worden. Dit plan is afkomstig uit het integraal dorpsontwikkelingsplan. Mathijssen: ,,We willen ons aan het dorpsplan blijven houden.” De wethouder hoopt op korte termijn duidelijkheid te hebben over een geschikte locatie voor de supermarkt. ,,De Kei heeft daarbij zeker niet onze voorkeur." 

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Doornmalen electro Olieenzo Proef Culinair Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen SNS Bank Modecentrum Frans Theelen