14:42:58    maandag, 17 juni 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 13 mei 2011 14:21 uur, laatst gewijzigd op 13 mei 2011 14:22 uur

Geen lijken in de kast bij De Kleine Aarde

Geen lijken in de kast bij De Kleine Aarde

Op de foto: Beeld van het duurzaamheidscentrum De Kleine Aarde aan het Klaverblad. (Foto: Albert Stolwijk).

Bij het onderzoek naar de boekhouding van De Kleine Aarde zijn geen lijken uit de kast gekomen. Dat meldt wethouder Peter van de Wiel van de gemeente Boxtel. Het duurzaamheidcentrum aan het Klaverblad, dat met ingang van 1 januari is gesloten, heeft volgens hem een ’zachte landing’ gemaakt. De huidige huurders mogen voorlopig blijven.

De Van Cootthoeve, de omringende grond en alle andere gebouwen aan het Klaverblad waren altijd al eigendom van de gemeente Boxtel. Nu De Kleine Aarde opgehouden is te bestaan, kan het gemeentebestuur er weer vrijuit over beschikken.

,,We hebben de boeken grondig onderzocht en daaruit zijn geen onverwachte schuldeisers te voorschijn gekomen. Nee, we hebben geen lijken in de kast gevonden. De Kleine Aarde heeft een zachte landing gemaakt”, meldde de wethouder nadat dinsdagochtend de onderzoeksresultaten door het college van B. en W. waren besproken.

Over de toekomstige invulling van de locatie liet hij zich nog niet uit. ,,Alle opties blijven open.” De voorbije weken heeft Van de Wiel wel nieuwe, kortlopende huurcontracten opgesteld met de bestaande gebruikers. Die kunnen met een opzegtermijn van twee maanden worden ontbonden. Voorlopig blijft de situatie dus ongewijzigd, met dien verstande dat het ecopark gesloten blijft.

Auteur: Henk van Weert

Advertenties