RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:53:26    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 11 maart 2014 23:15 uur, laatst gewijzigd op 12 maart 2014 15:19 uur

'Geen kind mag aan de kant blijven'

\'Geen kind mag aan de kant blijven\'

Op de foto: De nieuwe stichting Geen kind aan de kant reikt een eerste cheque uit aan Leergeld Boxtel. V.l.n.r. Eric van den Broek, Jan van de Poel, Marije van Kuijk en Rinze van der Veen. (Foto: Henk van Weert).

De Stichting Leergeld Boxtel kreeg dinsdag van de plaatselijke SP-afdeling een cheque van 500 euro overhandigd om kinderen te helpen in gezinnen die leven op het bestaansminimum. ,,Elk kind moet kunnen genieten van een onbezorgde jeugd, ongeacht de financiële situatie van de ouders”, vindt voorzitter Jan van der Poel van Leergeld Boxtel.

Van der Poel zei erg blij te zijn met de donatie, omdat zijn stichting zelf niet in staat is activiteiten te organiseren om geld te genereren. Uit giften van derden worden contributies betaald van sportclubs of de kosten muziek- en dansles. Maar ook kunnen ouders een bijdrage bij Leergeld Boxtel aanvragen om hun kinderen bijvoorbeeld deel te laten nemen aan schoolreisjes. Gezinnen die het moeten zien te rooien met maximaal 120 procent van het minimuminkomen, kunnen per kind maximaal 250 euro per jaar aanvragen. Vorig jaar werden 66 verzoeken ingewilligd.

Voor het partijkantoor aan de Breukelsestraat overhandigde de door de SP opgerichtte nieuwe stichting 'Geen kind aan de kant' dinsdag een cheque van 500 euro aan Van de Poel. Het geld werd bijeengebracht door de verkoop tijdens een tweedehands markt, een sportinstuif en een benefietconcert in De Rots. De acties brachten in totaal duizend euro op en werden gehouden op initiatief van een speciale werkgroep die de politieke partij enkele maanden geleden oprichtte. De werkgroep is inmiddels omgevormd tot een zelfstandige stichting die niet langer onder de SP-vlag functioneert. Het bestuur bestaat echter wel uit drie SP’ers: Marije van Kuijk is voorzitter, Rinze van der Veen penningmeester en Van den Broek secretaris.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Olieenzo Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding SNS Bank Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij