RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:43:24    zondag, 17 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 03 maart 2013 21:56 uur, laatst gewijzigd op 03 maart 2013 21:58 uur

Geen kantoren bij station Boxtel

Geen kantoren bij station Boxtel

Op de foto: Zicht op de braakliggende stationszone aan de Van Salmstraat in Boxtel. Kantoren zijn taboe; Boxtel mikt op de komst van industriele bedrijvigheid. (Foto: Peter de Koning).

De stationszone aan de Van Salmstraat in Boxtel gaat geen plaats bieden aan zelfstandige kantoren. Ook op andere plekken van de bedrijventerreinen Ladonk en Vorst A nabij het datacenter van Rabobank Nederland mogen geen nieuwe zelfstandige kantoren gebouwd of ingericht worden. Dat blijkt uit een nieuw bestemmingsplan dat deze week ter inzage wordt gelegd.

De stationszone is enkele jaren in beeld geweest als een plek voor hoogwaardige voorzieningen. Met de werkgeversvereniging WeB en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij is bekeken of er plaats is voor kantoren of voorzieningen die vallen onder de noemer sport, spel en recreatie. Ook was de stationszone mogelijk een plek voor de bouw van een hotel. Nu blijkt dat al deze plannen niet realistisch zijn.

Volgens wethouder Wim van der Zanden bemoeilijkt nieuwe regelgeving omtrent veiligheid de bouw van zelfstandige kantoren op deze plek. Daarnaast gooit de economische crisis roet in het eten en zijn er nauwelijks ondernemers te vinden die op de plek van de vroegere houthandel Langenhuijsen bedrijfsmatige activiteiten willen ontplooien.

De stationszone is onlangs grondig gesaneerd en bouwrijp gemaakt, zodat snel bedrijfsontwikkeling plaats zou kunnen vinden. De vestiging van industrie lijkt het meest aannemelijk; het bouwen van een kantoor dat aansluit bij een industriële bedrijfsactiviteit is wel toegestaan.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen SNS Bank Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Geerts advies Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Proef Culinair