18:08:42    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 31 december 2013 12:06 uur, laatst gewijzigd op 31 december 2013 13:46 uur

Geen huldiging darter Van Gerwen

Geen huldiging darter Van Gerwen

Op de foto: Januari 2013: Michael van Gerwen deelt na de huldiging op de Markt in Boxtel handtekeningen uit. (Foto: Peter de Koning).

Michael van Gerwen wordt na afloop van het WK darts in Londen niet gehuldigd in Boxtel. Dat heeft de gemeente laten weten. De oud-Boxtelaar woont al enige tijd in Vlijmen en verhuist binnenkort naar het Gestelse kerkdorp Gemonde.

Van Gerwen bereikte maandagavond de finale van het WK darts dat door de dartsbond PDC wordt georganiseerd. In de eindstrijd neemt de oud-Boxtelaar het op Nieuwjaarsdag op tegen Peter Wright; de finale begint om 21.00 uur en wordt rechtstreeks uitgezonden door RTL 7.

Vorig jaar drong Van Gerwen ook door tot de eindstrijd, maar verloor hij van Phil Taylor. Ondanks het behalen van de tweede plaats, organiseerde de gemeente Boxtel een huldiging op de Markt. Waarnemend burgemeester Hans van Brummen verraste de darter met de Boxtelse sportpenning.

Bij die gelegenheid werd al aangegeven dat een nieuwe huldiging voor rekening komt van de huidige woonplaats van Van Gerwen. Inmiddels heeft de gemeente Heusden, waaronder Vlijmen valt, aangegeven een huldiging voor de darter voor te bereiden. Een datum is nog niet geprikt; Van Gerwen reist na afloop van het WK eerst naar Australië.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Elan Bikes support Podium Boxtel Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Olieenzo Beleef Boxtel Huidtherapie Alfa buisman optiek TopSlank Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Doornmalen electro Toverboom Filipe