RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:53:12    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 18 september 2012 11:00 uur, laatst gewijzigd op 18 september 2012 11:05 uur

'Geen geld voor nieuw beleid'

\'Geen geld voor nieuw beleid\'

Oogstjaar in tijden van financiële krapte. Zo luidt de titel van de begroting voor het jaar 2013 die het college van B. en W. van Boxtel dinsdag 18 september heeft gepresenteerd. Het jaar wordt naar verwachting afgesloten met een negatief saldo van 218.000 euro, een tekort dat in de drie volgende jaren moet worden weggepoetst. Het totaal van de lokale belastingen stijgt met 2,58 procent, een verhoging die gelijk is aan de inflatiecorrectie.

Uit vrees voor de gevolgen van de economische crisis is er weinig tot geen ruimte voor nieuw beleid, meldt wethouder Willie van de Langenberg (Financiën). ,,In 2013 komt het er vooral op aan om het bestaande en reeds geformuleerde beleid tot uitvoering te brengen.” Dat betekent onder meer dat 1,2 miljoen euro wordt uitgetrokken voor renovatie van de sportcomplexen van voetbalclub ODC.

Komende jaren wordt ook achterstallig onderhoud van het gemeentehuis aangepakt voor een bedrag van 2,4 miljoen euro dat over twintig jaar afgeschreven wordt. Het meeste geld is nodig om een systeem voor klimaatbeheersing aan te leggen.

De onroerend-zaakbelasting (ozb) gaat omhoog, maar per saldo is de burger gemiddeld niet duurder uit dan de inflatiecorrectie, rekent het gemeentebestuur voor. De afvalstoffenheffing en de rioolrechten blijven gelijk omdat deze kostendekkend zijn. De tweemaal 2,58 procent inflatiecorrectie die op deze twee posten achterwege blijft, moet worden opgehoest door eigenaren van koopwoningen boven de 450.000 euro. Zij gaan op jaarbasis minimaal 33 en maximaal 58 euro extra ozb betalen.

De salarissen van ambtenaren gaan komend jaar niet omhoog, net zo min als subsidies aan verenigingen en instellingen.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Geerts advies Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Olieenzo SNS Bank