RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:18:21    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 01 december 2013 14:50 uur

Geen fusie Sint-Joseph en Wovesto

Geen fusie Sint-Joseph en Wovesto

De fusie tussen woonstichting Sint-Joseph in Boxtel en wooncorporatie Wovesto in Sint-Oedenrode gaat niet door. Hiervoor was een omzetting van Wovesto van vereniging naar stichting noodzakelijk, maar een ruime meerderheid van de ledenvergadering van de Rooise organisatie stemde hier deze week tegen. Daarmee is de gewenste fusie van de baan. ,,Heel vervelend”, reageert directeur-bestuurder Rob Dekker van Sint-Joseph.

Sint-Joseph en Wovesto maakten in juni 2012 bekend dat ze de mogelijkheden gingen onderzoeken om te fuseren. ,,Onze investeringscapaciteit wordt groter als we samengaan en door onze krachten te bundelen kunnen we ons beter wapenen tegen het overheidsbeleid en de toekomstige volkshuisvestingsontwikkelingen. Bovendien vormen we samen een sterkere onderhandelingspartner. Dat de fusie niet doorgaat is daarom voor beide organisaties heel jammer. We gaan nu samen met Wovesto bekijken wat dit betekent voor onze samenwerking en hoe we verder gaan.”

Tijdens de algemene ledenvergadering van Wovesto stemde 75 procent tegen een omzetting van vereniging naar stichting. Directeur Leo Overmars van de woningbouwvereniging uit Sint-Oedenrode is zwaar teleurgesteld over het afketsen van de fusie, dat hij omschreef als een ’doffe klap’. Volgens Overmars onderschatten de leden van Wovesto de ernst van de kleinschaligheid en is zijn organisatie niet meer opgewassen tegen de grote ontwikkelingen en de nieuwe taken die uitgevoerd moeten worden.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Doornmalen electro Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel Olieenzo