10:26:38    zaterdag, 04 juli 2020
brabants centrum logo
Zondag, 01 december 2013 14:50 uur

Geen fusie Sint-Joseph en Wovesto

Geen fusie Sint-Joseph en Wovesto

De fusie tussen woonstichting Sint-Joseph in Boxtel en wooncorporatie Wovesto in Sint-Oedenrode gaat niet door. Hiervoor was een omzetting van Wovesto van vereniging naar stichting noodzakelijk, maar een ruime meerderheid van de ledenvergadering van de Rooise organisatie stemde hier deze week tegen. Daarmee is de gewenste fusie van de baan. ,,Heel vervelend”, reageert directeur-bestuurder Rob Dekker van Sint-Joseph.

Sint-Joseph en Wovesto maakten in juni 2012 bekend dat ze de mogelijkheden gingen onderzoeken om te fuseren. ,,Onze investeringscapaciteit wordt groter als we samengaan en door onze krachten te bundelen kunnen we ons beter wapenen tegen het overheidsbeleid en de toekomstige volkshuisvestingsontwikkelingen. Bovendien vormen we samen een sterkere onderhandelingspartner. Dat de fusie niet doorgaat is daarom voor beide organisaties heel jammer. We gaan nu samen met Wovesto bekijken wat dit betekent voor onze samenwerking en hoe we verder gaan.”

Tijdens de algemene ledenvergadering van Wovesto stemde 75 procent tegen een omzetting van vereniging naar stichting. Directeur Leo Overmars van de woningbouwvereniging uit Sint-Oedenrode is zwaar teleurgesteld over het afketsen van de fusie, dat hij omschreef als een ’doffe klap’. Volgens Overmars onderschatten de leden van Wovesto de ernst van de kleinschaligheid en is zijn organisatie niet meer opgewassen tegen de grote ontwikkelingen en de nieuwe taken die uitgevoerd moeten worden.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel EmielTechniek Café zaal Kloosterzicht Elan Bikes support Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Alfa Doornmalen electro Olieenzo Filipe buisman optiek TopSlank Beleef Boxtel Toverboom Geerts advies Huidtherapie