00:54:20    donderdag, 09 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 30 oktober 2013 16:32 uur, laatst gewijzigd op 31 oktober 2013 13:44 uur

'Geen fraude met duurzaam vlees'

\'Geen fraude met duurzaam vlees\'

Op de foto: Vleesverwerker Vion sjoemelt niet met duurzaam vlees, blijkt na onderzoek in opdracht van de Dierenbescherming.

Vleesverwerker Vion, dat zijn hoofdkantoor in Boxtel heeft, heeft niet gesjoemeld met duurzaam vlees dat wordt verkocht onder het keurmerk ’Beter Leven’. Tot die conclusie komt Hans Alders die in opdracht van de Dierenbescherming beschuldigingen aan het adres van Vion onderzocht.

In het tv-programma Zembla vertelden twee anonieme medewerkers in september jongstleden dat Vion gewoon vlees zou verkopen onder het Beter Leven-label. Dat keurmerk komt op de verpakking te staan als het vlees van vee afkomstig is dat aan strenge eisen van diervriendelijkheid voldoet. Woordvoerder Marc van der Lee weersprak de verdachtmakingen.

Alders concludeert dat er juist helemaal geen aanleiding bestaat om te frauderen. ,,Integendeel. Gegeven de verhouding tussen aanbod en vraag ontbreekt er enige reden om tot opwaardering te komen”, stelt de voormalige milieuminister.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Huidtherapie Filipe buisman optiek Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Alfa Podium Boxtel Doornmalen electro TopSlank Remax-optimus EmielTechniek Beleef Boxtel Olieenzo Toverboom Café zaal Kloosterzicht