RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
06:46:24    dinsdag, 23 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 23 juli 2014 10:16 uur, laatst gewijzigd op 23 juli 2014 10:16 uur

Geen erewacht bij A2 in Boxtel

Geen erewacht bij A2 in Boxtel

Na overleg met het nationaal crisiscentrum in Den Haag ziet de gemeente Boxtel af van haar voornemen om een erewacht te posteren voor de overledenen van de vliegramp in Oekraïne. ,,Het is ons afgeraden om op deze manier ons respect te tonen en aangezien we de landelijke richtlijnen volgen, gaat de erewacht dan ook niet door”, meldt woordvoerder Bas Schel.

Nadat dinsdagavond voor vandaag, woensdag 23 juli, nationale rouw werd afgekondigd door minister-president Mark Rutte, ontstond bij het gemeentebestuur spontaan het idee om op de lokale viaducten over de rijksweg A2 een erewacht te posteren. Dat zou moeten gebeuren als woensdag – waarschijnlijk aan het einde van de middag – een colonne met politie-escorte passeert.

In die colonne worden de stoffelijke resten van slachtoffers van rampvlucht MH17 naar een Hilversumse legerkazerne gebracht. Om 16.00 uur worden de eerste lichamen van overleden op Eindhoven Airport verwacht. Daar zijn nabestaanden present, maar ook koning Willem-Alexander, koningin Máxima, premier Rutte en vicepremier Lodewijk Asscher.

,,Het nationaal crisiscentrum heeft ons ten zeerste afgeraden om zo’n erewacht te formeren. Locoburgemeester Peter van de Wiel en locogemeentesecretaris Frits Fastenau hebben besloten dit advies op te volgen”, aldus de gemeentewoordvoerder van Boxtel. (Foto: Gerard Schalkx).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Huidtherapie Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding SNS Bank Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel