01:37:00    woensdag, 08 april 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 22 december 2011 10:24 uur, laatst gewijzigd op 22 december 2011 10:29 uur

Geen aanvullend noodfonds WMO

Geen aanvullend noodfonds WMO

Op de foto: In november gaf wethouder Anton van Aert uitleg over de veranderingen in het WMO-beleid tijdens cliëntendagen. Hij bezocht onder meer De Walnoot. (Archieffoto: Henk van Weert).

Een motie van de SP om een noodfonds in te stellen voor mensen die op een bestaansminimum leven, kreeg dinsdag geen steun in de Boxtelse gemeenteraad. ,,We hebben al zo’n noodfonds, dus de motie is overbodig”, reageerde wethouder Anton van Aert.

Fractievoorzitter Eric van den Broek van de SP lanceerde een voorstel om eenmalig 90.000 euro uit te trekken voor mensen met een beperking die in de knel komen door bezuinigingen bij de verstrekking van hulpmiddelen.

De gemeenteraad stemde met uitzondering van de socialisten in met het nieuwe beleid dat in 2012 van kracht wordt op het gebied van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Er zijn wijzigingen nodig om de WMO ook in de toekomst betaalbaar te houden.

De vanzelfsprekendheid waarmee mensen nu voorzieningen als een scootmobiel, woonaanpassing of huishoudelijke hulp krijgen, verdwijnt. Eerst wordt gekeken of andere mogelijkheden uitkomst kunnen bieden. De inzet van vrijwilligers in de mantelzorg zal fiks toenemen, betoogde wethouder Van Aert de voorbije maanden regelmatig.

Met uitzondering van de SP schaarden alle raadsfracties zich achter het nieuwe beleid. De motie voor een noodfonds kreeg van niemand steun. Dat gold ook voor een amendement dat Van den Broek indiende en waarmee hij de overgangstermijn van de wijzigingen in de WMO wilde verlengen van drie naar twaalf maanden.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus Doornmalen electro Filipe Meubelmakerijdenberg Elan Bikes support EmielTechniek Beleef Boxtel Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen buisman optiek Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Geld en Makelaardij Olieenzo TopSlank