RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
02:20:09    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 31 mei 2012 11:35 uur, laatst gewijzigd op 31 mei 2012 11:39 uur

Geen KNVB-beker voor Mauri

Geen KNVB-beker voor Mauri

Op de foto: Mauri van de Wetering in actie voor het Nederlands elftal voor vrouwen tot 19 jaar. (Archieffoto).

Voetbalster Mauri van de Wetering uit Liempde is er met haar club VVV-Venlo zondag niet in geslaagd de KNVB-beker te winnen. VVV verloor de bekerfinale tegen ADO Den Haag met 5-2. De nederlaag is niet verrassend, want ADO kroonde zich dit seizoen ook al tot kampioen in de eredivisie vrouwenvoetbal.

“Wij reisden als underdog af naar Den Haag”, blikt Van de Wetering terug. “Maar we hadden er toch wel een goed gevoel over." Desondanks begon ADO het best aan de bekerfinale. Lisanne Grimberg opende na een kwartier de score en vijf minuten later maakte Renate Jansen de 2-0. “Gelukkig konden we vlak voor rust via Jesslynn Kuijpers de aansluitingstreffer maken.” Tien minuten na rust stond het echter alweer 3-1. Kuijpers bracht de spanning nog terug, zij scoorde de 3-2. “Maar direct daarna viel de 4-2 en toen was de wedstrijd gelopen”, vertelt Van de Wetering. “ We haalden niet ons niveau van de afgelopen weken.”

Van de Wetering speelde haar eerste seizoen bij VVV. Ze is te spreken over haar overstap van Willem II naar Venlo. “ VVV probeert het vrouwenvoetbal zo professioneel mogelijk aan te pakken. Dat is een verschil met Willem II. De randvoorwaarden zijn super goed geregeld door de club.” Daarom heeft ze haar aflopende contract inmiddels met een seizoen verlengd. “ Dus volgend seizoen speel ik hier weer.”

Auteur: Peter de Bekker

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Proef Culinair Doornmalen electro Huidtherapie SNS Bank Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht