09:12:46    zondag, 05 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 22 mei 2012 15:39 uur, laatst gewijzigd op 22 mei 2012 20:05 uur

Gedenksteen in labyrint Stapelen

Gedenksteen in labyrint Stapelen

Op de foto: Met de plaatsing van de gedenksteen middenin het labyrint, zijn de werkzaamheden aan de binnenplaats van kasteel Stapelen bijna afgerond. (Foto: Albert Stolwijk).

De binnenplaats van kasteel Stapelen werd de afgelopen weken heringericht. In de binnentuin werd onder meer een labyrint gerealiseerd. Pater Noud Smulders maakte het labyrint dinsdag helemaal af door een gedenksteen te plaatsen.

De steen lag voorheen net buiten de poort van het kasteel. Door de gedenksteen middenin de kasteeltuin te leggen, wordt de historische as van Boxtel afgemaakt. ,,De as loopt nu echt van kerk tot kasteel", licht landschapsarchitecte Edith Kolkman toe. De herinrichting van het terrein is hiermee bijna afgerond. Deze week worden er nog bestratingswerkzaamheden uitgevoerd. Zondag 24 juni staat de officiële opening van het labyrint op het programma.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 24 mei.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Podium Boxtel Geerts advies Toverboom buisman optiek Alfa Filipe Doornmalen electro EmielTechniek Beleef Boxtel Remax-optimus Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij TopSlank