06:34:22    donderdag, 18 juli 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 01 september 2011 20:56 uur, laatst gewijzigd op 01 september 2011 21:03 uur

'Gat A2 dicht: helft minder geluid'

\'Gat A2 dicht: helft minder geluid\'

Op de foto: Tijdens een inloopavond in het Jacob-Roelandslyceum gaf Rijkswaterstaat uitleg over de verbreding van de rijksweg A2. (Foto: Henk van Weert).

Rijkswaterstaat heeft donderdagavond uitleg gegeven over de verbreding van de rijksweg A2. Doordat ook ter hoogte van de Vorsenpoel een geluidscherm wordt gerealiseerd, wordt de geluidsbelasting voor bewoners in die buurt met de helft gereduceerd.

In de aula van het Jacob-Roelandslyceum konden bezoekers via geavanceerde computerschermen zien hoe de geluidsbelasting voor hun woning uitpakt. Lex Lucas, een van de deskundigen van Rijkswaterstaat, vertelde dat met name de bewoners in de buurt van de Vorsenpoel straks veel minder verkeer horen. De reductie bedraagt zo'n 3 decibel. ,,Dat staat ongeveer gelijk aan de helft van het geluid dat mensen daar nu horen als verkeer over de A2 rijdt", verduidelijkte Lucas.

Woordvoerster Karen van IJzendoorn gaf aan dat Rijkswaterstaat eind dit jaar met de werkzaamheden wil starten om de rijksweg A2 tussen 's-Hertogenbosch en Eindhoven te verbreden naar tweemaal drie rijbanen. De werkzaamheden zullen naar verwachting twee jaar duren. Wanneer ter hoogte van Boxtel wordt gewerk, is nog onduidelijk. Door de verbreding is Rijkswaterstaat verplicht bij Boxtel-Oost hogere geluidschermen te plaatsen. Die worden deels in bestaande wallen gegraven.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Olieenzo Geerts advies Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht