RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:54:29    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 02 oktober 2012 16:22 uur, laatst gewijzigd op 02 oktober 2012 16:41 uur

Gastcollege over zonne-energie

Gastcollege over zonne-energie

Op de foto: Beleidsmedewerker duurzaamheid Johan van den Biggelaar (rechts) praat leerlingen van de Sint-Petrusschool bij over de voordelen van de zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis. (Foto: Peter de Koning).

De Boxtelse duurzaamheidsgoeroe Jan Juffermans heeft dinsdagmorgen een 'gastcollege' gegeven over duurzame en zonne-energie aan groep 8 van de Sint-Petrusschool. Het betrof een les van de werkgroep Transition Town Boxtel voor het project Zonnepanelen op de basisscholen. Juffermans toog na afloop met de kinderen naar het gemeentehuis voor een rondleiding.

De Boxtelse specialist op het gebied van duurzaamheid en prominente medewerker van het voormalige milieueducatiecentrum De Kleine Aarde had genoten van de les. ,,Ik hoefde de kinderen niet te motiveren, want ze waren heel enthousiast en geïnteresseerd en wisten al heel veel over het onderwerp te vertellen; op al mijn vragen hadden ze een antwoord. Het is de bedoeling dat behalve ik, ook David Andreae en Hans Maassen op andere Boxtelse basisscholen lessen gaan verzorgen.”

De scholen die ook op het lijstje staan van Transition Town Boxtel zijn de Prinses Amaliaschool, De Vorsenpoel en De Beemden in Boxtel, De Oversteek in Liempde en de Sint-Theresiaschool in Lennisheuvel.                  

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding SNS Bank Proef Culinair Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht