08:53:30    zaterdag, 04 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 02 oktober 2012 16:22 uur, laatst gewijzigd op 02 oktober 2012 16:41 uur

Gastcollege over zonne-energie

Gastcollege over zonne-energie

Op de foto: Beleidsmedewerker duurzaamheid Johan van den Biggelaar (rechts) praat leerlingen van de Sint-Petrusschool bij over de voordelen van de zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis. (Foto: Peter de Koning).

De Boxtelse duurzaamheidsgoeroe Jan Juffermans heeft dinsdagmorgen een 'gastcollege' gegeven over duurzame en zonne-energie aan groep 8 van de Sint-Petrusschool. Het betrof een les van de werkgroep Transition Town Boxtel voor het project Zonnepanelen op de basisscholen. Juffermans toog na afloop met de kinderen naar het gemeentehuis voor een rondleiding.

De Boxtelse specialist op het gebied van duurzaamheid en prominente medewerker van het voormalige milieueducatiecentrum De Kleine Aarde had genoten van de les. ,,Ik hoefde de kinderen niet te motiveren, want ze waren heel enthousiast en geïnteresseerd en wisten al heel veel over het onderwerp te vertellen; op al mijn vragen hadden ze een antwoord. Het is de bedoeling dat behalve ik, ook David Andreae en Hans Maassen op andere Boxtelse basisscholen lessen gaan verzorgen.”

De scholen die ook op het lijstje staan van Transition Town Boxtel zijn de Prinses Amaliaschool, De Vorsenpoel en De Beemden in Boxtel, De Oversteek in Liempde en de Sint-Theresiaschool in Lennisheuvel.                  

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe Podium Boxtel Toverboom TopSlank Café zaal Kloosterzicht Alfa Remax-optimus EmielTechniek Beleef Boxtel Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Olieenzo Geld en Makelaardij buisman optiek