RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
02:00:41    dinsdag, 23 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 30 november 2013 07:41 uur, laatst gewijzigd op 30 november 2013 07:42 uur

Gapend gat voor atelier SintLucas

Gapend gat voor atelier SintLucas

Op de foto: Op de hoek van de Burgakker en de Raaphof is eind september gestart met de bouw van een nieuw atelier. Inmiddels ligt er een grote bouwput. (Foto: Peter de Koning).

De bouw van een nieuw atelier voor mbo-school SintLucas op de hoek van de Burgakker en Raaphof verloopt voorspoedig. Het Bossche bedrijf Drijvers is eind september gestart met het uitgraven van een circa vijf meter diepe bouwput naast de vroegere Levensschool. Nadat vorige week de keldervloer werd gestort, worden momenteel de muren opgetrokken. ,,Vóór Kerstmis hopen we ’uit de grond’ te zijn.”

Nog altijd loopt een bodemprocedure die twee omwonenden en milieuvereniging Het Groene Hart hebben aangespannen bij de Raad van State. Locatiemanager Hans van Lokven van SintLucas verwacht dat in februari volgend jaar de slotzitting in Den Haag wordt gehouden. Vooruitlopend op een definitieve uitspraak gaf SintLucas eind september het startsein voor de bouw van het nieuwe atelier. Dat kon omdat het schoolbestuur over een geldige bouwvergunning beschikt en de rechtbank in ’s-Hertogenbosch de bezwaren daartegen ongegrond achtte.

Onder toezicht van een archeoloog is de bouwput uitgegraven. Diens rapport is inmiddels gereed en bij de opgravingen zijn geen andere bodemvondsten aan het licht gekomen”, meldt Van Lokven. Op de bouwlocatie stond ruim honderd jaar geleden een textielfabriekje. De fundamenten van de fabrieksschoorsteen kwamen bij de herinrichting van de Dommel anderhalf jaar geleden aan het licht en zijn inmiddels geconserveerd. Andere fundamenten op het bouwterrein zijn geruimd.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Meubelmakerijdenberg SNS Bank Beleef Boxtel Olieenzo Geld en Makelaardij Doornmalen electro Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair