01:06:48    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 26 januari 2012 15:30 uur, laatst gewijzigd op 27 januari 2012 08:58 uur

Galgenheuvel Boxtel wacht herstel

Galgenheuvel Boxtel wacht herstel

Op de foto: Zicht op de galgenheuvel aan de Gestelseweg in Boxtel. (Foto: Marc Cleutjens).

De Stichting Beleefbare Cultuurhistorie in Het Groene Woud wil de galgenheuvel aan de Gestelseweg in Boxtel in ere herstellen. Niet alleen moet de galgenheuvel zijn oorspronkelijke aanblik krijgen, ook wil de stichting er een galg plaatsen zoals die in de 18e eeuw werd gebruikt voor terechtstellingen.

De galgenheuvel is duidelijk herkenbaar in het landschap en ligt op de huidige gemeentegrens van Boxtel en Sint-Michielsgestel, pal langs het fietspad. Op deze plek werden doodvonnissen voltrokken, maar vermoedelijk werden er ook criminelen opgehangen die vooraf al gewurgd waren.

Burgemeester Frank van Beers is vorige week door de stichting geïnformeerd over de plannen en verwacht dat het gemeentebestuur bereid zal zijn om een vergunning te verlenen. ,,Het gaat niet om een plan om zomaar even een galg op te richten. Het is een nabootsing van de cultuurhistorie, op een plek die belangrijk was in Het Groene Woud”, zegt Van Beers.

In Brabants Centrum van donderdag 26 januari staat een uitgebreide reportage over de plannen.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Olieenzo Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Geerts advies Doornmalen electro