21:58:44    woensdag, 26 juni 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 23 november 2013 19:51 uur

GALM-project bestaat tien jaar

GALM-project bestaat tien jaar

Op de foto: Tijdens de sportlessen binnen het GALM-project is er veel aandacht voor bal- en behendigheidsspelen. (Foto: Peter de Koning).

Al tien jaar sporten 55-plussers uit de gemeente Boxtel gezamenlijk in sportcomplex De Braken. Binnen het project GALM (Gronings Actief Leven Model) worden allerlei soorten sporten beoefend om de conditie en spieren van de senioren op peil te houden. Het eerste lustrum wordt woensdag 11 december groots gevierd met een speciale sportdag in De Braken.

Het GALM-project ging in 2002 van start in Groningen en werd een jaar later ook in Boxtel opgepakt. Het doel? Ouderen kennis laten maken met allerlei diverse sporten en hen door laten stromen naar reguliere verenigingen. In totaal zijn er ongeveer 140 senioren die verdeeld over negen groepen elke week samen sporten. De lessen bestaan uit van vloeroefeningen om de spieren te versterken en diverse spellen als badminton, voetbal, tennis of basketbal.

Op woensdag 11 december staat een speciale activiteit op het programma. Ruim honderd sporters verzamelen zich dan in De Braken voor een dag met allerlei ludieke spellen. Onder leiding van captains wordt gestreden om het hoogste puntenaantal. Om 14.00 uur worden de prijzen uitgereikt, aansluitend geven diverse verenigingen en organisaties een presentatie, waaronder Zorggroep Elde en De Tuinen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Geerts advies Meubelmakerijdenberg Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Olieenzo Beleef Boxtel