RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:40:56    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 16 juni 2013 10:38 uur, laatst gewijzigd op 17 juni 2013 08:38 uur

Fusieparochie stap dichterbij

Fusieparochie stap dichterbij

Op de foto: Jacques Grubben, nu nog kapelaan bij de Verrijzenisparochie en waarnemend pastoor in Esch, is de beoogd pastoor van de fusieparochie. (Foto: Peter de Koning).

De besturen van de parochies van Boxtel, Esch, Liempde en Lennisheuvel bereiden een kerkelijke fusie voor. Per 1 januari 2015 moeten de vier parochies samengevoegd zijn. Inmiddels zijn de hoofdlijnen van deze nieuwe parochie vastgelegd in een samenwerkingsdocument. Aan de hand van deze verklaring wordt de komende tijd concreet vorm gegeven aan de samenvoeging.

In het samenwerkingsdocument wordt in hoofdlijnen het beeld van de nieuwe parochie geschetst. De inhoud is de afgelopen weken besproken met alle parochianen, die zich achter de plannen schaarden. Nu de parochies overeenstemming hebben bereikt over een samenvoeging, kan dieper worden ingegaan op allerlei onderwerpen. Het bisdom ’s-Hertogenbosch heeft inmiddels een beoogd pastoor voor de fusieparochie aangewezen: Jacques Grubben, nu nog kapelaan van de Verrijzenisparochie en waarnemend pastoor in Esch. ,,Daar zijn wij blij mee. Hij is nog jong, staat midden in de maatschappij en voelt zich hier thuis”, aldus Jan van Kasteren, voorzitter van de Sint-Theresiaparochie in Lennisheuvel.

De komende tijd worden de werkgroepen en commissies van de verschillende parochies intensief betrokken bij het proces. ,,Door deze aftasting en kennismakingen nu te doen, kan samenwerking geleidelijk plaatsvinden”, vertelt Martine van Bouwdijk Bastiaanse van de Sint-Willibrordusparochie.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo SNS Bank Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair Gemeente Boxtel Geerts advies Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Beleef Boxtel