20:21:56    donderdag, 02 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 03 oktober 2014 16:44 uur, laatst gewijzigd op 03 oktober 2014 16:45 uur

Fusieparochie heet Heilig Hart

Fusieparochie heet Heilig Hart

De vier parochies van Boxtel, Esch, Lennisheuvel en Liempde fuseren per 1 januari 2015. De naam van de nieuwe fusieparochie wordt Heilig Hart, zo maakte pastoor Jacques Grubben vrijdag bekend. Het bisdom in 's-Hertogenbosch heeft de naam inmiddels goedgekeurd.

Volgens Grubben is er door de vier parochiebesturen bewust voor gekozen om geen van de bestaande namen te kiezen. ,,Ook wilden we een naam kiezen waar de relatie met het heilig bloedwonder naar voren komt. Ook drukt het de verbinding met de kern van het katholieke geloof uit en is het hart een wezenlijk aspect van de gemeenschap met God en met elkaar", stelt Grubben. ,,Voorts zijn de patroonheiligen van de bestaande parochies verbonden met het heilig hart van de Heer."

De vier kerken in de nieuwe parochie blijven de bestaande namen houden, alleen de katholieke geloofsgemeenschap krijgt een andere naam. De liturgische feestdag van de Heilig Hartparochie valt op de derde vrijdag na Pinksteren.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht TopSlank Toverboom buisman optiek Alfa Remax-optimus Elan Bikes support EmielTechniek Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel Meubelmakerijdenberg Olieenzo Huidtherapie Geld en Makelaardij Doornmalen electro