23:30:20    zondag, 21 juli 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 20 juni 2012 16:15 uur, laatst gewijzigd op 20 juni 2012 16:16 uur

Fusie DPBL en Boxtels Belang

De Boxtelse politieke partijen Democratische Partij Boxtel/Liempde (DPBL) en Boxtels Belang gaan samen verder in een nieuwe partij. Vorig jaar maakte Boxtels Belang al bekend op zoek te zijn naar nieuwe leden om de partij voort te kunnen zetten. Dit is niet gelukt, waardoor is gekozen voor een fusie met DPBL.

Boxtels Belang bezet momenteel één zetel in de gemeenteraad, DPBL heeft er drie én leverde een wethouder. Mede door het vertrek van fractievoorzitter Ad van de Wetering van Boxtels Belang waren nieuwe leden hard nodig. ,,Uiteindelijk hebben we toch besloten op zoek te gaan naar een politieke partij waar we ons bij aan konden sluiten", vertelt Fons van Elderen van Boxtels Belang.

Volgens de twee fracties passen de ideeën en partijprogramma's goed bij elkaar. Wethouder Willie van de Langenberg (DPBL): ,,In het verleden is gebleken dat de twee partijen bij elkaar aansluiten en vaak op één lijn zitten." De komende tijd gaat een commissie aan de slag met het schrijven van een partijprogramma. Ook moet nog een naam worden bedacht. Van Elderen: ,,We willen in ieder geval de verkiezingen van 2014 als nieuwe partij tegemoet gaan."

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair Olieenzo Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding