19:12:50    zondag, 05 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 01 januari 2014 12:38 uur, laatst gewijzigd op 01 januari 2014 13:50 uur

Frisse nieuwjaarsduik in Boxtel

Frisse nieuwjaarsduik in Boxtel

Op de foto: Bijna zeventig zwemmers namen woensdagochtend deel aan de Boxtelse nieuwjaarsduik in De Langspier. (Foto: Marc Cleutjens).

In recreatieplas De Langspier aan de Molenwijkseweg in Boxtel is woensdagochtend de traditionele nieuwjaarsduik gehouden. Bijna zeventig zwemmers schreven zich in voor het initiatief van Buurtsport Boxtel en uitbater John Brusselers van De Langspier.

Kort na twaalf uur klonk het startschot voor de nieuwjaarsduik, die enkele minuten later alweer voorbij was. Vanwege de lage watertemperatuur van 4 graden Celsius bleven de meeste durfals maar enkele ogenblikken in de recreatieplas. Een enkeling ging twee keer het water in. Twee kikvorsmannen zagen toe op de veiligheid van alle deelnemers.

Na de nieuwjaarsduik werden alle deelnemers in het paviljoen van De Langspier getrakteerd op warme chocolademelk. Buurtsportwerker Nicole van Spaendonk kijkt terug op een goed verlopen evenement. Zelf kon ze niet meedoen vanwege een spierblessure. ,,Volgend jaar ben ik weer van de partij!".

Lees een uitgebreide reportage over de nieuwjaarsduik in Brabants Centrum van donderdag 2 januari en bekijk onze fotoserie op Facebook.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Filipe Alfa Podium Boxtel Elan Bikes support Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Geerts advies EmielTechniek Huidtherapie Toverboom buisman optiek Geld en Makelaardij Remax-optimus Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel