RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
23:42:25    zaterdag, 19 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 22 juni 2011 11:04 uur, laatst gewijzigd op 22 juni 2011 11:47 uur

’Frietjes eten hoort bij verhuizing’

’Frietjes eten hoort bij verhuizing’

Op de foto: Bewoners van Elisabethsdael genieten van een zak friet terwijl verhuizers de meubels naar de nieuwe appartementen brengen. (Foto: Albert Stolwijk).

De nieuwe bewoners van Elisabethsdael – het voormalige Emmaus – zijn maandag en dinsdag verhuisd naar hun nieuwe woningen. Maandag betrokken dertig bewoners van de verpleegafdeling hun kamer, dinsdag was het de beurt aan 26 inwoners van het verzorgingshuis.

De grootscheepse verhuizing werd uitgevoerd door een verhuisbedrijf die de spullen en meubels van 56 ouderen vervoerden van hun tijdelijke onderkomen in het voormalige verpleeghuis Lindenlust naar Elisabethsdael. De bewoners werden ondertussen vermaakt met een optreden van het Dükerskoor en ’s avonds getrakteerd op frietjes. ,,We hebben zelf weinig hoeven te doen, maar toch was het een heel vermoeiende dag”, zegt bewoner Jan Le Blanc. ,,De directie heeft alles prima geregeld. Het was een leuke dag met een uitgebreid ontbijt, een concert en nu gaan we friet eten. Dat hoort echt bij verhuizen.”

Locatiedirecteur Jan Kees Metz van Zorggroep Elde is tevreden over het verloop van de verhuizing. ,,Voor de bewoners is het een ingrijpende verandering. Door alles goed te plannen hebben we ervoor gezorgd dat de overgang voor hen zo rustig mogelijk is verlopen.”

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen SNS Bank Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Geerts advies Huidtherapie Geld en Makelaardij Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen