08:41:59    zondag, 16 juni 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 20 september 2013 08:43 uur, laatst gewijzigd op 20 september 2013 12:31 uur

Frans Ronnes: ereburger in Haaren

Frans Ronnes: ereburger in Haaren

Op de foto: Burgemeester Frans Ronnes nam maandag al afscheid van de bewoners van woonzorgcentrum Sint-Jozef in Esch. Vanaf maandag 23 september start zijn afscheidstournee door de gemeente Haaren. (Foto: Peter de Koning).

Burgemeester Frans Ronnes zat donderdag voor de laatste keer de gemeenteraadsvergadering in Haaren voor. Tijdens deze bijeenkomst werd hij door de raad benoemd tot ereburger van Haaren.

De gemeenteraad heeft het ereburgerschap toegekend vanwege de betrokkenheid die Ronnes toonde. ,,Zo is hij de afgelopen 12 jaar verworden tot één van de spillen van onze samenleving en hij betekende heel veel voor inwoners van de gemeente Haaren en andere personen, onder meer vluchtelingen, die het om uiteenlopende redenen moeilijk hadden. Ook toonde hij 24 uur per dag een mens onder de mensen te zijn, zowel bij lief als bij leed."

Ook was de raad van mening dat burgemeester Ronnes op 'uitstekende wijze' invulling gaf aan het ambt en het uitbouwen van de samenwerking binnen het Charter van Europese Plattelandsgemeenten.

Jeanette Zwijnenburg, die Ronnes opvolgt als burgemeester van Haaren, werd vrijdag benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. De VVD-policita was zes jaar gemeenteraadslid in Woudrichem en zes jaar als lid van Provinciale Staten.

Advertenties