09:27:24    zondag, 16 juni 2019
brabants centrum logo
Zondag, 10 november 2013 00:48 uur, laatst gewijzigd op 12 november 2013 12:22 uur

Frank van Heesch prins in Eendengat

Frank van Heesch prins in Eendengat

Op de foto: Prins Donald IV van Eendengat houdt zijn eerste speech voor het waggelend eendenvolk. (Foto: Albert Stolwijk).

In het Boxtelse carnavalswereldje is hij wijd en zijd bekend. Als voorzitter van CV De Agterblijvers en als muzikant van The Ducktownband. Maar vanaf nu zwaait hij als prins Donald IV de scepter over Eendengat. Frank van Heesch is zaterdag in hofpaleis Denziz ingehuldigd als de 29e pretpotentaat van de Waggelaars. CV De Natneuzen won het Kwekdeuntjesfist.

In hetzelfde jaar dat prinsenvereniging De Waggelaars werd opgericht en de Boxtelse feestneuzen hun spotrijk Eendengat doopten, zag Frank van Heesch het levenslicht. En dat is precies een halve eeuw geleden. Als zoon van de medeoprichters van de oudste Boxtelse carnavalsclub, Harrie en Sjaan van Heesch van De Agterblijvers, was de nieuwe koldervorst al in de wieg besmet met het leutvirus.

Over zijn naam hoefde de prins niet lang na te denken. ,,Dat kan er in mijn ogen maar één zijn: die van de meest beroemde eend ter wereld. Donald dus”, sprak zijne doorluchtige hoogheid direct nadat hij was gekroond en getooid met de kroonjuwelen van Eendengat. Van Heesch is de vierde prins in Eendengat die deze naam draagt.

Vanaf zijn jongste jaren is Van Heesch bevriend met Mari Huijberts, eveneens lid van De Agterblijvers en The Ducktownband. Het kwam dan ook niet als verrassing dat hij werd gepresenteerd als adjudant. Nadat ook de rest van de hofhouding was geïnstalleerd maakte prins Donald de winnaar van het Kwekdeuntjesfist bekend: CV De Natneuzen ging net als vorig jaar met de hoofdprijs aan de haal, de Eendison. Ruud van de Langenberg, Tim Schalkx en Leandro Baars zongen vol overgave ‘Verliefd’, dat muzikaal werd ondersteund door De Aggemarvanhuisaf Band. De Knokkers met muziek van Indeklocht wonnen de kolderprijs van het ludieke songfestival.

 

Auteur: Henk van Weert

Advertenties