16:32:12    vrijdag, 21 februari 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 12 juli 2014 16:02 uur

Forse bezuinigingen op subsidies

Forse bezuinigingen op subsidies

De gemeente Boxtel gaat samen met inwoners, organisaties en verenigingen het subsidiebeleid onder de loep nemen. Na de zomervakantie moet worden bekeken hoe ook hierop bezuinigd kan worden.

In 2015 is 300.000 euro minder beschikbaar voor subsidies, de daaropvolgende jaren wordt dit bedrag nog hoger. Samen met de gesubsidieerde partners wordt bekeken hoe het beleid kan worden aangepast. Het college van B. en W. doet onder meer het voorstel om een bezuiniging door te voeren voor bibliotheek De Meierij.

De bibliotheek aan de Burgakker is al bezig om maatregelen te nemen en zoekt de samenwerking met SintLucas en Podium Boxtel. Vanwege een teruglopend bezoekersaantal is de bibliotheek op zoek naar andere mogelijkheden. Door de drie voorzieningen te combineren moet een brede kunst- en cultuurlocatie ontstaan. Na de zomervakantie wordt duidelijk hoe deze samenwerking eruit zal komen te zien.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Olieenzo Meubelmakerijdenberg Toverboom EmielTechniek Café zaal Kloosterzicht buisman optiek Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel Remax-optimus TopSlank Filipe Doornmalen electro Geld en Makelaardij