RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
14:35:25    vrijdag, 16 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 24 maart 2014 15:59 uur, laatst gewijzigd op 24 maart 2014 16:03 uur

Formatie in Haaren van start

Formatie in Haaren van start

Op de foto: Esscharen konden woensdag 19 maart hun stem uitbrengen in dorpshuis De Es. (Foto: Peter de Koning).

In de gemeente Haaren wordt maandagavond gestart met de coalitiebesprekingen. Samenwerking ’95, de partij die vorige week 41 procent van de stemmen binnenhaalde, werd de grote winnaar in Haaren en is hierdoor initiatiefnemer. Maandagavond worden afzonderlijke gesprekken gevoerd met Progressief ’96, CDA en VVD.

,,We zijn heel blij en trots met deze uitslag. Toch moet je snel weer over tot de orde van de dag”, aldus lijsttrekker Johan van den Brand. ,,Er komen veel taken op de gemeenten af de komende maanden, dus ik hoop dat we snel een college van B. en W. kunnen vormen.” Van den Brand voert samen met mensen uit zijn fractie en het partijbestuur gesprekken met de andere partijen. ,,Hier komen drie punten aan bod: een korte terugblik op de afgelopen vier jaar en de verkiezingen, standpunten uit de verschillende verkiezingsprogramma’s en welke onbespreekbaar zijn voor de partijen en ik zou graag al willen weten wie de kandidaat-wethouders zijn bij de partijen”, aldus Van den Brand.

Volgens de lijsttrekker van Samenwerking ’95 is het belangrijk om naar de kiezers te luisteren. Ook is hij voorstander van twee fulltime wethouders in de gemeente Haaren, net zoals de afgelopen vier jaar. ,,Dat is prima bevallen.” Van den Brand hoopt dat bij de eerste raadsvergadering, op donderdag 24 april, al een nieuw college van B. en W. is gevormd. ,,Ik hoop dat alles zo snel mogelijk wordt geregeld, maar het moet natuurlijk wel zorgvuldig gebeuren.”

Dinsdag 25 maart wordt afscheid genomen van de oude gemeenteraad. De installatie van de nieuwe raadsleden vindt plaats op donderdag 27 maart. Peter den Ouden is de enige Esschenaar in deze nieuwe gemeenteraad. Klik hier voor een volledig overzicht van de nieuwe raadsleden in de gemeente Haaren.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Tiga Huidtherapie Koppelmans Rijschool Dolman Natasja fashion SNS Bank Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Toverboom Zwanenberg adviesgroep Kindertuin 040Fit TopSlank Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg