RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
06:31:02    dinsdag, 23 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 17 mei 2013 22:27 uur, laatst gewijzigd op 17 mei 2013 22:34 uur

'Forelle' in Proefkamermuziek

\'Forelle\' in Proefkamermuziek

Op de foto: Een kwintet van Amsterdam Sinfoniette vertolkt Schuberts 'Die Forelle' in de laatste aflevering van dit seizoen van de klassieke concertserie Proefkamermuziek. (Foto: Peter de Koning).

Het Forellenkwintet, een van de mooiste en vooral vrolijkste werken die Franz Schubert componeerde, dankt zijn naam aan het vierde deel. Dit deel bestaat uit prachtige variaties op het thema van Schuberts lied ’Die Forelle’. Wat het werk zo bijzonder maakt, naast de fantastische muziek van alle vijf delen, is de uitzonderlijke bezetting...

In een uitverkochte protestantse kerk aan de Clarissenstraat in Boxtel luisterden de bezoekers van het laatste optreden in de serie Proefkamermuziek naar solisten uit Amsterdam Sinfonietta: Candida Thompson (viool), Daniel Bard (altviool), Kaori Yamagami (cello) Rick Stotijn (contrabas) en Paolo Giacometti (piano).

Deze ongebruikelijke bezetting is ook nodig voor de vertolking het Pianokwintet in c klein van de Britse componist Ralph Vaughan Williams. In dit groot opgezet werk is de invloed van Johannes Brahms vooral in het eerste deel onmiskenbaar aanwezig. Vanaf het tweede deel ademt het werk echter een typisch Engelse pastorale sfeer.

Proefkamermuziek is ook volgend seizoen weer te beluisteren in Boxtel. De concertserie wordt georganiseerd door Podium Boxtel in samenwerking met de Verrijzenisparochie en de Protestantse Gemeente.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Proef Culinair Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies SNS Bank