RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
23:49:51    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 12 mei 2014 14:48 uur, laatst gewijzigd op 12 mei 2014 14:50 uur

Flink aan de slag in Salonta

Flink aan de slag in Salonta

Op de foto: Droog hooi bij elkaar harken, bloemen planten en fruitbomen stevig neerzetten: een greep uit de werkzaamheden die de BHC-leerlingen maandag in Salonta verrichtten. (Foto: Annelieke van der Linden).

De dag voordat de elf leerlingen van het Baanderherencollege weer uit Roemenië vertrekken, stond een dagje klussen op het programma. De handen werden flink uit de mouwen gestoken bij bejaardenhuis Joseph Hasz.

Droog gras bij elkaar harken en afvoeren met een kruiwagen, geraniums in potten planten en palen in de grond slaan om jonge fruitbomen stevig neer te zetten. De Boxtelse leerlingen staken de handen flink uit de mouwen bij Joseph Hasz. Dit bejaardenhuis in Salonta is in 2011 geopend en is met Boxtelse hulp tot stand gekomen. Momenteel wonen dertig ouderen in het bejaardenhuis.

Voordat de leerlingen aan de slag gingen bij Joseph Hasz, bezochten zij eerst de Peterschool, de speciale school voor kinderen met een verstandelijke beperking die in 1997 met Boxtels geld is gebouwd. De leerlingen van de Peterschool verwelkomden de Boxtelse jeugd met een speciale lentegroet. Er werden drie dansen opgevoerd: een Roemeense dans, een Hongaarse dans en een zigeunerdans.

De leerlingen van het Baanderherencollege en hun begeleiders gaan dinsdag weer naar huis. Per bus reizen ze naar het vliegveld in Boedepast. Omstreeks 20.30 uur landt het vliegtuig in Eindhoven.

Een uitgebreid verslag over Salonta is te lezen in Brabants Centrum van donderdag 15 mei.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair