23:49:28    zondag, 12 juli 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 12 oktober 2013 12:57 uur, laatst gewijzigd op 12 oktober 2013 13:21 uur

Filmdroom komt in vervulling...

Filmdroom komt in vervulling...

Op de foto: Luc Strik op de filmset in een Boxtelse slaapkamer. De jonge Ossenaar speelt de hoofdrol in een korte rolprent waarvoor hij zelf het script schreef. (Foto: Peter de Koning).

Luc is een twintigjarige autistische jongen met een lichte verstandelijke beperking. Én hij is verzot op films. Het liefst zou hij zelf acteur worden, maar Luc beseft inmiddels dat Hilversum, laat staan Hollywood buiten zijn bereik ligt. Toch stond de Ossenaar vorige week voor de camera’s. In Boxtel nog wel, waar zijn inmiddels overleden opa en oma opgroeiden en diverse neven en nichten van zijn moeder wonen.

Het script voor de korte kinderfilm ’Overlast’ schreef hoofdrolspeler Luc Strik zelf. Hij kruipt in de huid van Kevin, een jonge rockgitarist die horendol wordt van de klassieke pianomuziek die zijn buurman doorlopend speelt. Aan de film werkt ook de Boxtelse pianist en muziekpedagoog Eric Schoones mee. Meer weten? Lees het verhaal in de papieren editie van donderdag 10 oktober.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Alfa Geld en Makelaardij Toverboom Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Elan Bikes support Podium Boxtel TopSlank Olieenzo buisman optiek