RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:02:26    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 12 februari 2014 13:26 uur

FilmPodiumScopia viert jubileum

FilmPodiumScopia viert jubileum

FilmpodiumScopia, de filmclub in Podium Boxtel aan de Burgakker, bestaat deze maand vijf jaar. Om dit eerste lustrum te vieren vertonen initiatiefnemers Jos Vervoort en Wim van Liempt op zaterdag 15 februari vanaf 18.00 uur de klassieker Amadeus uit 1984. Daarnaast wordt de filmavond opgeluisterd met hapjes, muziek en toneel.

De film, die met acht Oscars werd bekroond, is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Peter Schaffer waarin hofcomponist Antonio Salieri zijn visie geeft op de laatste tien jaren uit het leven van de bekende componist Wolfgang Amadeus Mozart. Salieri begrijpt niet dat iemand die zulke hemelse muziek kan maken zo’n vulgair persoon kan zijn. Gedreven door jaloersheid besluit hij wraak te nemen…

FilmPodiumScopia vertoont ’Amadeus: the director’s cut’, een versie uit 2002 die twintig minuten langer duurt dan het origineel uit 1984. Gezien de lengte van de voorstelling zit er een pauze in, waarbij het publiek een kom soep en een broodje aangeboden krijgt. Ook kan het publiek na afloop nog genieten van hapjes door Vrienden van het Podium en kookclub ’De Amuses’. Pianist Pepijn de Brouwer en leden van teejatergroep Orion geven de avond verder invulling. De voorstelling begint met een inleiding door Wim van Liempt.

Kaarten kosten acht euro en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij boekhandel Elckerlijc, UITpunt Boxtel en via www.podiumboxtel.nl. Ook aan de zaal worden tot 18.00 uur nog enkele tickets verkocht.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Proef Culinair Huidtherapie Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Olieenzo