RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:59:11    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 25 november 2013 07:22 uur, laatst gewijzigd op 25 november 2013 08:30 uur

'Fietstunnel leidt tot tweedeling'

\'Fietstunnel leidt tot tweedeling\'

Op de foto: In de etalage van schildersbedrijf Joosten staat dit 'scorebord' met de keuze die de raadsfracties maken voor een verkeersoplossing bij de dubbele overweg. (Foto: gebroeders Joosten).

In aanloop naar dinsdag 26 november, als de gemeenteraad van Boxtel haar keuze moet maken voor een oplossing van de dubbele spoorwegovergang in de Tongersestraat, roeren de voorstanders van een volwaardige autotunnel zich volop. Aanhangers van de andere variant (alleen een fietstunnel) hoor je niet…

De papieren editie van Brabants Centrum telde afgelopen donderdag liefst twee pagina’s met ingezonden brieven die pleiten vóór een autotunnel, onder meer van werkgeversvereniging WeB. De voorbije dagen sloten zich daar de plaatselijke afdeling van Koninklijke Horeca Nederland en de Ondernemingsvereniging Centrum Boxtel (OCB) bij aan met brieven aan de gemeenteraad.

Door te kiezen voor een fietstunnel zal ’een niet te onderschatten deel van onze klanten/gasten ontmoedigd worden het centrum van Boxtel te blijven bezoeken, wat in de praktijk zal lijden tot mislopen van omzet en wellicht tot sluiting van meer winkels’, stelt OCB-voorzitter Filipe van den Borne. Richard Strik, voorman van de plaatselijke horeca, laat zich in soortgelijke bewoordingen uit in zijn brandbrief.

Marcel en Bas Joosten hebben in het weekeinde een scorebord voor de etalage van hun schilderszaak aan de Tongersestraat geplaatst. ,,Dit bord staat er tot na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014. Zodat de burgers weten wie voor één Boxtel kiest en wie voor tweedeling”, melden de broers. ,,Wij hopen dat deze partijen het belang van één Boxtel inzien, en óók gaan kiezen voor een autotunnel, waardoor Lennisheuvel, Kalksheuvel, Ladonk en achtergebied niet afgesneden worden van Boxtel.”

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair Beleef Boxtel Olieenzo SNS Bank Huidtherapie