RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
22:46:26    maandag, 21 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 26 november 2013 23:46 uur, laatst gewijzigd op 27 november 2013 13:46 uur

Fietstunnel i.p.v. dubbele overweg

Fietstunnel i.p.v. dubbele overweg

Op de foto: De publieke tribune in de Boxtelse raadzaal was tot de laatste plaats gevuld tijdens het verkeersdebat over de dubbele overweg. (Foto: Mariëlle Wijffelaars).

Met veertien stemmen vóór en acht tegen heeft de gemeenteraad van Boxtel dinsdagavond gekozen voor de aanleg van een fietstunnel op de plek van de dubbele overweg. De coalitiepartijen Combinatie95, PvdA/GroenLinks en InBox stuurden burgemeester Mark Buijs wel met een opdracht op pad. Hij moet geld zien te vinden voor aanvullende verkeersmaatregelen die op de Eindhovenseweg nodig zullen blijken.

De burgemeester begint aan een heilloze missie. Althans, dat betoogde Wim van der Zanden, die eerder op de avond was beëdigd als raadslid namens de grootste oppositiefractie Balans. Hij neemt de zetel in van zijn partijgenoot Jan Vervoorn.

Dat zijn opdracht op voorhand gedoemd is te mislukken, wilde burgemeester Buijs niet onderschrijven. ,,Het zal wel moeilijk worden. En als het niet lukt, kom ik terug bij de gemeenteraad voor nader overleg. Maar de principiële discussie over de aanleg van een fiets- of autotunnel komt dan niet opnieuw op tafel.”

De keuze voor een fietstunnel werd, naast genoemde coalitiepartners, gesteund door CDA, SP en Boxtels Belang.

De publieke tribune in de raadzaal was tot de laatste plaats bezet om het verkeersdebat te volgen. Een deel van de bezoekers moest zelfs genoegen nemen om de vergadering alleen via de intercom te volgen in het personeelsrestaurant onder de raadzaal.

Het merendeel van de luisteraars toonde zich tegenstander van een keuze voor de fietstunnel en verliet teleurgesteld de raadzaal. Ook bestuurslid Patick van Loosbroek van werkgeversvereniging WeB. ,,Blijkbaar horen wij er niet bij aan de overkant van het spoor op Ladonk…”

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel SNS Bank Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Doornmalen electro Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Beleef Boxtel